Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Η επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία δεν ενδείκνυται για κυβερνητικά πανηγύρια.


Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή Β΄Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ για τα ποσοστά ανεργίας για τον φετινό Φεβρουάριο που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ.

Το ότι η επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία «έχει σταθεροποιηθεί» στα δυσθεώρητα επίπεδα του 26,5%, παρά τους δεκάδες χιλιάδες ανέργους που έχουν ενταχτεί σε 5μηνα προγράμματα απασχόλησης, και το ότι η χώρα μας με αυτά τα ποσοστά εξακολουθεί για 19ο συνεχόμενο μήνα να καταλαμβάνει την εξευτελιστική πρώτη θέση σε όλη την Ευρώπη, δεν ενδείκνυται για κυβερνητικά πανηγύρια. Το αντίθετο, μάλιστα, οι κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές είναι αυτές που οδήγησαν σε αυτό το καταστροφικό αποτέλεσμα.
Οι άνεργοι, οι οικογένειές τους, ο λαός αλλά και η νεολαία, η οποία μετρά 6 στους 10 ανέργους, με την ψήφο τους στην τριπλή κάλπη των εκλογών θα βάλλουν ένα τέλος σε αυτό τον εφιάλτη και θα ανοίξουν νέους ελπιδοφόρους δρόμους για μία Ελλάδα με πλήρη, σταθερή, ασφαλισμένη και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία για όλες και όλους.

 

2 σχόλια:

  1. Όταν το ποσοστό της ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 χωρών είναι 10,09%,(http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/3-01102013-AP/EN/3-01102013-AP-EN.PDF)το τεράστιο δημοσιοποιήσιμο Ελληνικό σημερινό ποσοστό ανεργίας ανερχόμενο στο 26,5%, αναμφισβήτητα δεν δίνει περιθώρια για πανηγύρια!!! Άλλωστε, μεσολάβησε και η περίοδος προσλήψεων της φετινής τουριστικής περιόδου!!! Η σύγκριση του ποσοστού θα πρέπει να γίνει με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
    Όπως και να έχει όμως,(όπως είχε πει και ο Γ. Γενηματάς) για τον κάθε άνεργο και την οικογένειά του, η ανεργία έχει καταγεγραμμένο ποσοστό 100%!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την ευκαιρία της συζήτησης για την ανεργία ή και την απασχόληση γενικώτερα, δεν μας είπαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι του Δήμου Ξηρομέρου, με ποιό τρόπο έχουν σχεδιάσει την περαιτέρω κατάρτιση και αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού (ανέργων και εργαζομένων) της περιοχής!!! Επίσης, πολύ θα θέλαμε να γνωρίζουμε εάν υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στο Δήμο Ξηρομέρου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο