Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΣΠΥΡΟΣ Ν. ΓΙΑΝΝΕΛΗΣ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ !!!

Τα ερωτήματα απευθύνονται και στους πέντε Υποψηφίους(α) Δημάρχους Ξηρομέρου



·                     Ποιος θα είναι ο κυριότερος ρόλος σας, ως Δήμαρχος Ξηρομέρου: επιτελικός, διαχειριστικός, πολιτικός;
·                     Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει, η κοινωνία του Δήμου μας, και τι θα κάνετε για την επίλυσή του;
·                     Με ποια κριτήρια θα κατανέμονται, οι πόροι του Δήμου μας, στις επιμέρους κοινότητες; Αναφέρατε το κυριότερο........


·                     Αν γνωρίζετε την έννοια της ανταλλακτικής οικονομίας και αν ως Δήμαρχος θα ενθαρρύνετε και θα ενισχύσετε παρόμοιες πρωτοβουλίες Δημοτών μας, στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης.
·                     Τι θα συμβουλεύατε να ψηφίσει, ως Υποψήφιος(α) Δήμαρχος Ξηρομέρου, έναν νέο(α) άνεργο (μέλος πολύτεκνης οικογένειας) στις περιφερειακές και τι στις ευρωεκλογές και γιατί; 
·                     Ποιο είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα του συνδυασμού σας,έναντι των άλλων: το πρόγραμμα, οι ιδέες σας, η προσωπικότητα σας; Πείτε μας το κυριότερο.
·                     Τι θα κάνετε ως Δήμαρχος, αν κατά κοινή ομολογία παραβιαστούν θεμελιώδεις διατάξεις τού Συντάγματος.

Τα ερωτήματα απευθύνονται και στους πέντε Υποψηφίους(α) Δημάρχους Ξηρομέρου. Παρόμοια και αυτούσια ερωτήματα, διατυπώνονται και υποβάλλονται σε όλους τους Δήμους της χώρας, τόσο σε ανοιχτές Δημόσιες συζητήσεις, όσο και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.
Σπύρος Ν. Γιαννέλης


Αρχοντοχώρι

3 σχόλια:

  1. Ηλίας Γεωργαλής12 Μαΐου 2014 στις 3:17 μ.μ.

    Αγαπητέ κ. Γιαννέλη,
    Επειδή ως υποψήφιος θα απαντούσα σ΄οποιονδήποτε με ρωτούσε, έστω στον δρόμο, γι αυτό θα απαντήσω και στις ερωτήσεις ενός πολίτη στο διαδίκτυο. Δεν υποκαθιστά αυτό τον δημόσιο διάλογο όλων των υποψηφίων, στον οποίο τους καλέσαμε -και απάντηση δεν πήραμε- αλλά είναι μια οφειλή. Η λαϊκότητα ενός συνδυασμού ή ενός προσώπου εκεί κρίνεται : στην διάθεση του να συζητήσει ανοικτά με τον κόσμο κι όχι να φωτογραφίζεται σαν σταρ μεσ΄ στον κόσμο. Οι πολίτες δεν μπορεί να είναι το φόντο αλλά το κέντρο.
    Επί του προκειμένου: Οι απαντήσεις θα είναι σύντομες , λόγω χρόνου (πίεσης των ημερών), αλλά ελπίζω κατατοπιστικές.
    1- Ο ρόλος του δημάρχου είναι συντονιστικός ενός μικτού επιτελείου πολιτικού και τεχνοκρατικού. Συντονίζει και συνθέτει απόψεις, καθοδηγεί και προτείνει στρατηγικές σε συλλογικά επεξεργασμένα πεδία δράσης.
    2- Δύο είναι τα μέγιστα προβλήματα του Δήμου. Η αποκατάσταση της πραγματικής δημοκρατίας στον δήμο, που απαιτεί άμεσες παρεμβάσεις στο θεσμικό πεδίο και η αναστροφή του κλίματος εγκατάλειψης, μιζέριας και δημογραφικής επιδείνωσης. Αυτά απαιτούν παρεμβάσεις στο πεδίο της Ανάπτυξης.
    3- Σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε το μοντέλο του συμμετοχικού προϋπολογισμού. Δηλ της σύνταξης προϋπολογισμού με συμμετοχή, κοινή, των οργάνων διοίκησης του δήμου και των πολιτών. Υπάρχει παγκόσμια εμπειρία σ΄αυτό. Δοκιμάστηκε πρώτη φορά στο Πόρτο-Αλέγρε και σήμερα ακολουθείται με επιτυχία σε χιλιάδες πόλεις στην γη.
    4- Συνολικά ο «τρίτος τομέας» της οικονομίας, όχι μόνο οι ανταλλακτικές πρωτοβουλίες αλλά και οι συνεργατικές – συνεταιριστικές ομάδες παραγωγής, υπηρεσιών, και Αλληλεγγύης είναι στον πυρήνα των θέσεων μας.
    5- Δεν μπορώ να συμβουλεύσω κανέναν για το τι θα ψηφίσει, ούτε καν στις Δημοτικές εκλογές, πόσο μάλλον στις άλλες. Και μάλιστα έναν άνεργο που βιώνει όσο κανείς την σημερινή απελπισία. Πάντως στα σίγουρα θα πρότεινα την συμμετοχή του καθένα , την χειραφέτησή του κι όχι απλά την οποιαδήποτε ψήφο του.
    6- Το πλεονέκτημα του συνδυασμού μας είναι πως έχουμε ΑΠΟΨΗ- ΠΡΟΤΑΣΗ. Όχι σκέψεις ατάκτως ερριμένες. Αλλά και ανθρώπους ψυχωμένους που δεν καταλαβαίνουν τίποτα, από καμία πίεση.
    7- Αυτό αφορά τον κάθε πολίτη. Το ίδιο το Σύνταγμα τον καθιστά υπεύθυνο γιατί επαφίεται στο Πατριωτισμό του.



    Ηλίας Γεωργαλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Συνδημότη,Επικεφαλής της Συμπολιτείας Ξηρομεριτών,σύντροφε Ηλία! Καταρχήν νά πώ ευχαριστώ πού βρέθηκε χρόνος, απο τό όντως φορτωμένο πρόγραμμα τών ημερών,να εμπλουτιστούν με τίς σκέψεις σας,σύνθετα θέματα Τοπικής Δημοκρατίας και ανάπτυξης του Δήμου μας καί βέβαια να συμφωνήσω,οτι τίποτα δέν υποκαθιστά τόν ζωντανό δημόσιο διάλογο που κάποιοι αποφεύγουν. καλή επιτυχία στόν αγώνα μας Σπύρος Ν. Γιαννέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σπύρο , στο ξαναλέμε. Σε θέλουμε να κατέβεις στο χωριό μας και να ψηφίσεις . Τα τελευταία χρόνια έχεις χαθεί. Εμείς επιμένουμε. Κατέβα στο Αρχοντοχώρι ( πάνω στο χωριό ) και σε περιμενουμε στα καφενεία να πιουμε και κάνα τσίπουρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο