Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ του συνδυασμού "Συμπολιτεία Ξηρομεριτών" για την ενότητα της ΑΛΥΖΙΑΣ

 
     Η Δημοτική Ενότητα της ΑΛΥΖΙΑΣ (ΜΥΤΙΚΑΣ – ΚΑΝΔΗΛΑ – ΒΡΑΝΑΚΑΣ – ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ – ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ), παρότι διαθέτει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, τουρισμός), επειδή δεν απέκτησε μέχρι σήμερα τις αναγκαίες υποδομές φθίνει συνεχώς και ερημοποιείται χρόνο με το χρόνο.
Για να αναστραφεί η φθίνουσα αυτή πορεία πρέπει, αύριο κιόλας, να σχεδιασθούν και να προκηρυχθούν οι απαραίτητες μελέτες ώστε, αφού ολοκληρωθούν αυτές να μπορούν να ενταχθούν τα αντίστοιχα έργα στα ευρωπαϊκά προγράμματα και να κατασκευασθούν. Διαφορετικά, η υπανάπτυξη και το τέλμα θα παραμείνει, όπως τα τελευταία 30-35 χρόνια που δεν υπήρξε η ανάλογη βούληση. Πρέπει, λοιπόν να γίνουν οι παρακάτω βασικές μελέτες για τα αντίστοιχα έργα που αφορούν ολόκληρη την ΑΛΥΖΙΑ:
1.Να προκηρυχθεί η σύνταξη μελέτης ΣΧΟΑΠ, σε συνδυασμό με αναπτυξιακή μελέτη για την περιοχή. Η μελέτη ΣΧΟΑΠ είναι τοπικό χωροταξικό σχέδιο σε επίπεδο Δήμου, που καθορίζει χρήσεις γης. Το ΣΧΟΑΠ, σε συνδυασμό με την αναπτυξιακή μελέτη θα καθορίσει τις παρεμβάσεις και τα έργα, καθώς και τις κατευθύνσεις ανάπτυξης της περιοχής. Θα είναι το πλαίσιο που θα κινηθεί ο Δήμος τα επόμενα 5 χρόνια για την περιοχή της ΑΛΥΖΙΑΣ.
2. Είναι αναγκαία η σύνταξη μελέτης για την άρδευση του κάμπου της ΑΛΥΖΙΑΣ (20.000 στρμ), που αποτελεί φυσικό θερμοκήπιο και ενδείκνυται για την ανάπτυξη παντός είδους καλλιεργειών. Μπορεί να συνδυασθεί με κατασκευή
ενός πλήρους δικτύου αγροτικών δρόμων και με αναδασμό ίσως. Χωρίς γεωργική παραγωγή, με σύγχρονες μεθόδους, κάθε ανάπτυξη είναι αδύνατη (μόνον ο τουρισμός δεν επαρκεί ) και γι’ αυτό η άρδευση του κάμπου είναι αναγκαία.
3. Το μεγάλο πρόβλημα υδροδότησης της ΑΛΥΖΙΑΣ κυρίως του ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ (διακοπές συνεχείς, ανεπάρκεια το καλοκαίρι), αλλά και όλης της περιοχής από πλευρά ποιότητας πόσιμου νερού (είναι ουσιαστικά ακατάλληλο, εκτός ίσως από το ΒΑΡΝΑΚΑ) πρέπει να επιλυθεί με το σχεδιασμό ενός νέου ενιαίου έργου για όλη την ΑΛΥΖΙΑ, από τα ΑΚΑΡΝΙΚΑ όρη ή το ΦΡΑΓΜΑ των ΑΧΥΡΩΝ.
Για το Αρχοντοχώρι, το υπάρχον δίκτυο πρέπει να συντηρηθεί και να αντικατασταθούν τα καταπονημένα και παλιά 3 αντλιοστάσια του δικτύου, ώστε να αποφευχθούν οι συχνότατες βλάβες τους που προκαλούν συνεχείς διακοπές. Επίσης, για το καλοκαίρι που η ζήτηση του νερού πολλαπλασιάζεται και το νερό δεν επαρκεί ούτε για τους πολίτες ούτε για τα ζώα της περιοχής του ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ, πρέπει να αξιοποιηθούν οι δύο ανοιχτές ομβροδεξαμενές (λούτσες) για το πότισμα των ζώων και η υπάρχουσα δεξαμενή στην εκκλησία του ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ.
4. Μεγάλης σημασίας για την ανάπτυξη της ΑΛΥΖΙΑΣ είναι η αξιοποίηση της παραλιακής ακτής από το ΜΥΤΙΚΑ ως την ΠΑΛΗΟΒΑΡΚΑ. Απαιτείται η σύνταξη μελέτης με την πρόβλεψη παραλιακής οδού που θα λειτουργεί σαν πεζόδρομος σε ένα τμήμα του πλάτους του, σαν ποδηλατοδρόμος σε ένα άλλο τμήμα του, και το υπόλοιπο σαν μονόδρομος ήπιας κυκλοφορίας.
5. Κατασκευή βιολογικού καθαρισμού του οικισμού ΜΥΤΙΚΑ, ΚΑΝΔΗΛΑΣ, ΒΑΡΝΑΚΑ.
6. Επέκταση και εφαρμογή του σχ. πόλης ΜΥΤΙΚΑ που εκκρεμεί από το 1994.
Επίσης, εφαρμογή του ισχύοντος από το 1936 σχ. Πόλης ΜΥΤΙΚΑ με διάνοιξη και κατασκευή όλων των κοινοχρήστων χώρων.
7. Κατασκευή τουριστικής μαρίνας-αγκυροβολίου στη ΔΥΤΙΚΗ παραλία του ΜΥΤΙΚΑ (απέναντι από το ΜΕΓΑΝΗΣΙ) με πλωτές εξέδρες , που θα οδηγήσει στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου (ιστιοπλοϊκός τουρισμός).
Κάθε επιμονή στη προσπάθεια για συνέχιση κατασκευής της παράνομης επέκτασης του υπάρχοντος αλιευτικού καταφυγίου είναι ανώφελη, γιατί δεν πρόκειται να τελεσφορήσει.
8. Το υπό κατασκευή κτίριο του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα και να λειτουργήσει ένα πλήρως στελεχωμένο Κέντρο Υγείας, που είναι τόσο απαραίτητο για την απομονωμένη περιοχή της ΑΛΥΖΙΑΣ και των νησιών ΚΑΛΑΜΟΥ και ΚΑΣΤΟΥ.

9. Τέλος, πρέπει να μελετηθούν και κατασκευασθούν τα παρακάτω έργα,
σημαντικής επίδρασης στην ανάπτυξη της περιοχής:
i. Συντήρηση και διάνοιξη νέων δρόμων για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας. ii. Διαπλάτυνση και διαμόρφωση διαδημοτικής οδού ΜΥΤΙΚΑ – ΚΑΝΔΗΛΑΣ – ΒΑΡΝΑΚΑ, με την κατασκευή πεζοδρόμου και ποδηλατοδρόμου.
iii. Κατασκευή ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
iv. Μεταφορά Νεκροταφείου ΜΥΤΙΚΑ
v. Κατασκευή Δημοτικού Σχολείου – Νηπιαγωγείου ΜΥΤΙΚΑ.
vi. Κατασκευή νέου κτηρίου Βρεφονηπιακού σταθμού
vii. Ανάπλαση παραλιακού μετώπου οικισμού ΜΥΤΙΚΑ (σύνταξη μελέτης).
Αυτά είναι τα έργα που η μελέτη τους πρέπει να αρχίσει την επαύριο των εκλογών, για να είναι δυνατή η κατασκευή τους σε κάποια χρόνια. Διαφορετικά, η περιοχή θα συνεχίσει να βιώνει την υπανάπτυξη και το τέλμα.
Γι’αυτό η μόνη εγγύηση ότι θα ξεκινήσουν και θα γίνουν είναι Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.
Υποστηρίξτε μας με την ψήφο σας να μπούμε σε μία νέα εποχή.
Οι συνδυασμοί της διαπλοκής και της διαφθοράς αποδείχθηκαν ανίκανοι να μας βγάλουν από το τέλμα. Τι άλλο έχουν να δώσουν στην περιοχή;

 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ΑΛΥΖΙΑΣ :

1) Βασιλάκη Αθανασία του Σπυρίδωνα (ΜΥΤΙΚΑΣ)
2) Ζαβιτσάνος Δημήτριος του Ιωάννη (ΜΥΤΙΚΑΣ)
3) Ζαρκαδούλας Νικόλαος του Δημητρίου (ΒΑΡΝΑΚΑΣ)
4) Καραγιάννης Θεόδωρος του Μιχαήλ (ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ)
5) Λύτρας Ηρακλής του Γεωργίου (ΚΑΝΔΗΛΑ)
6) Λύτρας Ιωάννης του Γεωργίου (ΚΑΝΔΗΛΑ)
7) Μουρελάς Κων/νος του Ξενοφώντα (ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ)
8) Μπούρα Αγγελική του Ευαγγέλου (ΚΑΝΔΗΛΑ)
9) Πουρνάρας Γεώργιος του Νικολάου (ΜΥΤΙΚΑΣ)
10) Σαλτού – Στρατούλη Ευαγγελία του Χρήστου (ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ)
11) Σκέντος Αλέξιος του Γρηγορίου (ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ)
12) Σκυφτούλης Κων/νος του Δημητρίου (ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ)
13) Φραγκογιάννης Δημήτριος του Χρήστου (ΚΑΝΔΗΛΑ)
ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1) Βαρδής Απόστολος του Ευσταθίου (ΜΥΤΙΚΑΣ)
2) Δρίβας Νικόλαος του Θεοδώρου (ΚΑΝΔΗΛΑ)
3) Παβέλης Παρασκευάς του Δημητρίου (ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο