Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ Ο ΕΛΥΤΗΣ

 




ΤΡΙΑΝΤΗ ΑΓΝΗ
Ως φιλόλογος είμαι περισσότερο εξοικειωμένη με την ποίηση και καθόλου με την πολιτική. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ποιητική ματιά στην πρόσφατη επικαιρότητα "Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου" λέει στο ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ ο Οδυσσέας Ελύτης. Ποσό άραγε δίκιο έχει ο ποιητής; Φόρεσε τα καλά της και ήρθε η "φίλη" κ Μέρκελ να πει στον "φίλο" ελληνικό λαό πως όλα πάνε μια χαρά. Πως τώρα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και πως βλέπει φως το βάθος του τούνελ. Μόνο εμείς δεν το βλέπουμε αυτό το φως, πράγμα που είναι απόλυτα λογικό, μιας και μας έχουν κόψει το ρεύμα, αφού οι λογαριασμοί της ΔΕΗ είναι τόσο μεγάλοι πλέον λες και έχουμε εργοστάσια και όχι σπίτια.
 

Ήρθε πάλι ο "φίλος" κ Σαμαράς και πανηγύρισε που η χώρα βγήκε στις αγορές και πανηγύρισε και η μανά μου στο χωρίο θεωρώντας πως αυξήθηκε η σύνταξη της και θα βγει πάλι στην αγορά να ψωνίσει.
Ήρθε και ο "φίλτατος" κ Βενιζέλος να πει πως είναι ντροπή να λέει ο κ. Τσίπας πως δεν θα πληρώσει τους δανειστές. Που ξανακούστηκε τέτοιο πράγμα; κόψε το λαιμό σου λαέ και πλήρωσε τον τοκογλύφο γιατί δανείστηκες ! Για τη λίστα Γκαρντ ο "φίλος" κ Βενιζέλος που ένα χρόνο την είχε ξεχασμένη στο γραφείο του ούτε λόγος. Για τις αμέτρητες άλλες λίστες που αν τις έψαχναν θα μπορούσαν όπως λένε να μειωθούν φόροι ύψους 2 δις πάλι ούτε λόγος Και ο" φίλος" κ Παπούλιας ο πρόεδρος της δημοκρατίας που βλέπει μια κυβέρνηση να κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου καταργώντας στην ουσία το κοινοβούλιο και το θεσμό που υποτίθεται προεδρεύει ,σφυρίζει αδιάφορα.

Βγάλτε κύριοι τη στολή του φίλου Είστε εχθροί μας !

Και συνεχίζει προφητικά ο ποιητής :
"ΗΡΘΑΝ με τα χρυσά σειρήτια τα πετεινά του Βορρά και της Ανατολής τα θηρία! Και τη σάρκα μου στα δύο μοιράζοντας και στερνά στο συκώτι μου επάνω ερίζοντας έφυγαν ..... ΗΡΘΑΝ ντυμένοι "φίλοι" αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας. Και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους. Έφεραν το Σοφό, τον Οικιστή και το γεωμέτρη, Βίβλους γραμμάτων και αριθμών, την πάσα Υποταγή και Δύναμη, το παμπάλαιο φως εξουσιάζοντας. Και το φως δεν έδεσε ποτέ με τη σκέπη τους..

Για να καταλήξει όμως :
"Πάντα ,πάντα περνάς τη φωτιά για να φτάσεις τη λάμψη" Θα την περάσουμε τη φωτιά και θα φτάσουμε στη λάμψη και αλίμονο σ εσάς , θα σας πνίξει ο θυμός μας ! Γιατί νιώθουμε ότι μας τιμωρείτε λήγω της αδυναμίας μας να σας δώσουμε άλλο !!
Να φοβάστε λοιπόν την οργή του λαού "φίλοι" μου γιατί το φως δε θα δέσει ποτέ με τη σκέπη σας.
Με τιμή
ΤΡΙΑΝΤΗ ΑΓΝΗ

Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας με το συνδυασμό
"ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" του Βασίλη Χατζηλάμπρου

3 σχόλια:

  1. Τρεις καλπες μια ψηφος ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΤΑΙ ΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ.ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΩΝ. ΑΓΝΗ! ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΠΥΡΟΣ Ν ΓΙΑΝΝΕΛΗΣ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστω Σπυρο μ αρεσει πολυ οτροπος που γραφεις

    ΑΓΝΗ ΤΡΙΑΝΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο