Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Απόσυρση τροπολογίας με φωτογραφική διάταξη μετά από παρέμβαση της βουλευτού Σταυρούλας Ξουλίδου

Το Υπουργείο Παιδείας αναγκάστηκε να αποσύρει από την τροπολογία - σκούπα, που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, την παράγραφο που αναγνώριζε τους τίτλους σπουδών που χορηγούνται από Πανεπιστήμια που ανήκουν σε Διεθνείς Οργανισμού, ύστερα από τη δυναμική και αποκαλυπτική παρέμβαση της Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλας Ξουλίδου.

 Η κ. Ξουλίδου αποκάλυψε ότι η συγκεκριμένη διάταξη ήταν φωτογραφική και αφορούσε τον «Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου», μια πρώην ΜΚΟ με αμαρτωλό παρελθόν που κατασπατάλησε εκατομμύρια ευρώ και σήμερα έχει μετατραπεί σε Διεθνή Οργανισμό. Το Υπουργείο Παιδείας δεν τόλμησε να καταθέσει στη Βουλή - όπως απαίτησε η κ. Ξουλίδου - τον πλήρη κατάλογο των Πανεπιστημίων των Διεθνών Οργανισμών, στους οποίους η Ελλάδα είναι μέλος, και προτίμησε να αποσύρει την τροπολογία για να γλυτώσει την κατακραυγή.
Η ρύθμιση για την ισοτιμία των τίτλων σπουδών που προσφέρει ο συγκεκριμένος «Διεθνής Οργανισμός» (πρώην ΜΚΟ), αμφιβόλου ήθους και συμφερόντων, σκόπευε να ξεπεράσει το σκόπελο της αντισυνταγματικότητας της ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.
Η πολιτική του συμφέροντος, της διαπλοκής και της υποτέλειας σε εγχώρια και ξενόφερτα συμφέροντα που καιρό τώρα έχει υιοθετήσει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιτέλους αποκαλύφθηκε.
Μεταξύ άλλων, η κ. Ξουλίδου, δήλωσε:
 
«Ειλικρινά, μου είναι δύσκολο να βρω λόγια που να περιγράφουν τη ντροπιαστική τροπολογία που εμφανίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι η ηγεσία του Υπουργείου στερείται πολιτικών και κυρίως ηθικών αξιών, αλλά θυσιάζει την εκπαίδευση στο βωμό των δικών τους συμφερόντων και στο βωμό των υποστηρικτών τους, επιζητώντας με τις εν μία νυκτί τροπολογίες την ικανοποίησή τους. Πρόκειται για το πελατολόγιο της διαπλοκής, των ιδιοτελών συμφερόντων και της διασπάθισης των χρημάτων του ελληνικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο