Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Οι λεπτομέρειες για τη δράση του παιδίατρου

 
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των αστυνομικών αρχών για να ανακαλύψει τις πτυχές του εκτιμώμενου πολυδαίδαλου κυκλώματος διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας που βρίσκεται πίσω από τον 47χρονο παιδίατρο που συνελήφθη στα Ιωάννινα.
 
Ο παιδίατρος με καταγωγή από τη Βουλγαρία θα οδηγηθεί την Παρασκευή στον εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του προσάπτονται. Ενδειτικό της αποστροφής της τοπικής κοινωνίας στα όσα αποκαλύφθηκαν είναι το γεγονός ότι κανένας δικηγόρος δεν ανέλαβε την υπεράσπισή του και για αυτό το λόγο διορίστηκε συνήγορός του από το κράτος.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost.gr, ο γιατρός επικαλέστηκε οικονομικά προβλήματα. Αξιοσημείωτο όμως είναι ότι δεν υπήρξε το παραμικρό ενδιαφέρον από τους νομικούς των Ιωαννίνων για να αναλάβουν την υπεράσπιση του παιδιάτρου.
 
Ο 47χρονος με καταγωγή από την Βουλγαρία, που αναγνώρισε το πτυχίο του το 1999 και από τότε δραστηριοποιείται στα Γιάννινα, παραμένει υπό κράτηση.
 
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν αποθηκευμένα σε διάφορα ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα, πλήθος αρχείων «σκληρού» υλικού παιδικής πορνογραφίας.
 
Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία
 
Η αποκάλυψη προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στην τοπική κοινωνία, αλλά και στο πανελλήνιο. Τα στοιχεία που φαίνεται ότι έχει στα χέρια της η Ελληνική Αστυνομία παραπέμπουν σε υπόθεση εξαιρετικά σοβαρή.
 
Αυτό άλλωστε προκύπτει και από τις δηλώσεις που έκανε ο ταξίαρχος, διευθυντής στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 989.
 
Όπως ανέφερε η Δίωξη παρακολουθούσε επί έξι μήνες τον Γιαννιώτη παιδίατρο ακολουθώντας τη δράση του στο διαδίκτυο. Με βάση το υλικό που είχε συλλέξει, κλιμάκιο αξιωματικών, τον συνέλαβε μέσα στο ιατρείο του.
 
«Είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζεται μια τέτοια υπόθεση από την υπηρεσία μας. Είναι η πρώτη φορά όπου συλλαμβάνεται παιδίατρος- παιδόφιλος» ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης.
 
«Είναι αδιανόητο να κινδυνεύει ένα παιδί να φωτογραφηθεί μέσα στο ιατρείο και το υλικό αυτό να διακινηθεί σε όλο τον κόσμο» ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης, για να συμπληρώσει ότι γίνεται ψηφιακή έρευνα πάνω σε όλα τα πειστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει υλικό παιδιών μέσα από το ιατρείο.
 
Ξετυλίγεται το κουβάρι
 
Αρρωστημένα μυαλά, χαρακτήρισε ο κ. Σφακιανάκης, όσους κάνουν χρήση ή διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας και συνήθως είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Η Δίωξη, δίνει συνεχή αγώνα για να πατάξει το φαινόμενο, το οποίο έχει πλοκάμια και στη χώρα μας.
 
Ο παιδίατρος των Ιωαννίνων εντοπίστηκε να διακινεί υλικό σε συγκεκριμένα πρόσωπα και με ειδικά αρχεία.
 
«Έξι μήνες ασχολούμαστε μαζί του, ήρθε η ώρα να ξετυλιχθεί το κουβάρι, γιατί είναι μεγάλο το κουβάρι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σφακιανάκης.
 
Ο ταξίαρχος της Δίωξης δεν θέλησε να δώσει πολλές λεπτομέρειες για τη δράση του παιδίατρου καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Είπε όμως μία χαρακτηριστική φράση. Μία φράση που σοκάρει: «Όταν κάποιος θέλει να βλέπει έξι μηνών βρέφος να κακοποιείται από ζώο, δεν μπορεί παρά να είναι αρρωστημένο μυαλό»!!!
 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα epiruspost.gr, η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη από την αποκάλυψη της δράσης του παιδιάτρου. Ο 47χρονος από τη Βουλγαρία, είχε ικανοποιητικό πελατολόγιο ενώ ήταν και από τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΠΥ γιατρούς.
 
Κοινή απαίτηση είναι να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του γιατρού, όπως έχει γίνει με περιπτώσεις λιγότερο σοβαρές ανά την Ελλάδα.
 
Κάτι τέτοιο όμως μπορεί να γίνει μόνο με εντολή του Εισαγγελέα Ιωαννίνων. Ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε και στο θέμα αυτό, σημειώνοντας ότι πρέπει να εκδοθεί εντολή άμεσα.
 
Παρέμβαση από τον ΕΟΠΥΥ
 
Με απόφαση του Υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα, παρενέβη άμεσα στην υπόθεση και ο ΕΟΠΠΥ. Ο Οργανισμός έχει αποστείλει έγγραφο στην Εισαγγελία Ιωαννίνων προκειμένου να του γνωστοποιηθούν επίσημα τα στοιχεία της ταυτότητας του παιδίατρου.
 
Μόλις ληφθεί η απόφαση, θα προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης που υπάρχει αλλά και σε αφαίρεση της άδειάς του, προκειμένου να μην έχει δικαίωμα συνταγογράφησης.
           Real.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο