Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Μήνυμα για την ημέρα της Ευρώπης - "Χωρίς μεσάζοντες​"

 
   Σήμερα, 9 Μαΐου 2014, είναι η ημέρα της Ευρώπης. Εν μέσω μιας σφοδρής κρίσης κι εν όψει των σημαντικών αλλαγών και των προκλήσεων για το κοινό μας μέλλον, ξαναδιαβάζουμε τη Διακήρυξη Σουμάν (1950) για να μάθουμε από που ξεκινήσαμε και που βρισκόμαστε.
Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα αναφέρει: "Η Ευρώπη δεν θα δημιουργηθεί μονομιάς, ούτε ως ένα συνολικό σχέδιο: θα οικοδομηθεί μέσα από συγκεκριμένα επιτεύγματα που κατ΄αρχήν θα δημιουργήσουν πραγματική αλληλεγγύη".
Οι Ευρω-εκλογές του Μαϊου θα καθορίσουν τι είδους και τι βαθμού "αλληλεγγύη" θα δημιουργήσουμε με τη δική μας ψήφο - ας μην το ξεχνάμε αυτό. Επομένως, ψηφίζουμε με σθένος και σύνεση για να επιβραβεύσουμε τους άξιους και όχι για να τιμωρήσουμε τους ανίκανους.
Παράλληλα, αφήνουμε στην άκρη τους «επαγγελματίες ευρωπαϊστές» και τους «διεθνιστές καρριέρας». Αρκετά μίλησαν, αρκετά είπαν κι αρκετά επωφελήθηκαν στο όνομα της Ενωμένης Ευρώπης και εις βάρος των λαών της. Η Ευρώπη των Εθνών θα πορευτεί εμπρός και θα ανταγωνιστεί τους γίγαντες στο παγκόσμιο στερέωμα μόνο εάν καλλιεργήσει ταυτότητα, γλώσσες, κοινωνίες και τρόπο του νοείν.
Ως εκ τούτου, μετά τις εκλογές, μεταρρυθμίζουμε και την Ευρώπη, απαιτώντας να αρθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων της και η παντοδυναμία της Επιτροπής. Η Ευρώπη των γραφειοκρατών ας γίνει επιτέλους Ευρώπη των Εθνών και των πολιτών της. Χωρίς μεσάζοντες.
Χρόνια πολλά σε όλους.
ΑΓ

1 σχόλιο:

  1. ποια ευρωπη ? αμερικανικη ευρωπη μαλον θα εννωεις /. για ποια ευρωπη μιλαμε ? την ευρωπη της αυτοκτονιας ? την ευρωπη της ανεργειας ? την ευρωπη που βγαζει τα σπιτια στο σφυρι ? την ευρωπη των γενοσημων φαρμακων ? που τα πληρωνεις νταβατζιλίκι και ας αγοραζεις τα γνησια ? την ευρωπη της πεινας ?η ευρωπη που τοσα χρονια δουλειας , σε ριχνει στην συνταξη στα 360 εβρω ? ποια ευρωπη εννοείς ? για ποια ευρωπη μιλαμε ? το ολο συστημα ηταν προσχεδιασμενο . απο την στιγμη που μπηκαμε μεσα σε αυτο το νομισμα η ελλαδα ,, και μπηκε με πλαστα ποιστοποιητικα , γιατι ετσι επρεπε να γινει αο καποιους που ηταν κανονισμενο , δεχτηκαμε ενα νομισμα ,που ειναι φοβερα μετεορο , και ευαίσθητο , για τον απλο λαο . σιγουρο ομως για εκεινους που κυκλοφορουν με καγιεν , και παιζουν τα λευτα τους στο χρηματιστήριο . κουραστηκε ο κοσμος παρα πολυ . την πληρωνει ο λαος , οχι οι παμπλουτοι , και μιλαμε ακομα για ευρωπη ? ... στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλαμε για σχοινί , και καλα θα κανει ο κοσμος να τους μαυρισει ευωεκλογικα οπως τους μαυρισαν την ψηχη εδω και τοσα χρονια , τα μνημονια και η ευρωπη σας . αρκετα !!!!! ας βαλει μυαλο ο ελληνας αν θελει εστω και αργα να σωσει τα παιδια του και τα εγγονια του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο