Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Παρουσίαση ψηφοδελτίου της παράταξης «Δυτική συμπολιτεία» της Π.Ε. Ηλείας στην Αρχαία Ολυμπία.


Θύμιος Σώκος «Όλοι μαζί μπορούμε»- «Η παράταξή μας θα ταρακουνήσει το σύστημα»

Μάκης Παρασκευόπουλος «Είμαστε ανεξάρτητοι και ελεύθεροι»

 
Με τον αέρα της νίκης αλλά και με όρκο τιμής όπως προστάζει το «αθάνατο ελληνικό πνεύμα» παρουσίασε τους υποψηφίους του  συνδυασμού «Δυτική συμπολιτεία» ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Θύμιος Σώκος στην Αρχαία Ολυμπία.

Με διάχυτη την αύρα του συμβολισμού του ιερού τόπου της Ηλείας ο κ Σώκος με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Μάκη Παρασκευόπουλο δεσμεύτηκαν στους πρωταρχικούς σκοπούς της παράταξης που είναι η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας του πολίτη και της κοινωνίας, όπως και η άριστη συνεργασία όλων των μελών για την επίτευξη και υλοποίηση των στόχων.

«Ομάδα εθελοντών» χαρακτήρισε, φανερά συγκινημένος, τα πρόσωπα της παράταξής του ο κ. Σώκος υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική και η ανάμιξη του καθενός με τη δημόσια ζωή πρέπει να είναι υποχρέωση του κάθε πολίτη. «Η ιδιώτευση είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μια κοινωνία γιατί δεν θα λειτουργεί με όρους κοινωνίας αλλά με όρους ανθρωποφαγίας. Θα πρέπει να κοιτάξουμε το συλλογικό συμφέρον, το συμφέρον της κοινωνίας και να είμαστε ενεργοί, συμμέτοχοι στα τοπικά μας πράγματα. Εκεί ακριβώς δηλαδή που είναι και η πεμπτουσία της πολιτικής, η συνεργασία, ο εναρμονισμός συμφερόντων, η ανάληψη πρωτοβουλιών, ευθυνών. Και στις τοπικές υποθέσεις εκπροσωπούμε την κοινωνία και αποφασίζουμε γι’ αυτήν. Η αυτοδιοίκηση του πρώτου και του δεύτερου βαθμού είναι μεγαλειώδης θεσμός της Δημοκρατίας. Είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας».

Μπροστά στον αγώνα

Μιλώντας για τα πρόσωπα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης δήλωσε ότι γίνεται ένα «πάντρεμα» παλαιότερων και νεώτερων ανθρώπων που ενστερνίζονται τις αξίες του συνδυασμού, με όρεξη, διάθεση και μοναδική πρόθεση την υπεράσπιση των συμφερόντων της κοινωνίας. «Η Περιφέρεια είναι ο θεσμός που πρέπει να αγωνιστούμε για να δώσουμε λύση σε χρονίζοντα ζητήματα υστέρησης, φτώχειας, υπανάπτυξης, κακοδιαχείρισης, έλλειψης, διαφάνειας, στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν το μέλλον της κοινωνίας σε περιφερειακό επίπεδο. Είμαστε τρεις νομοί ανταμωμένοι με έναν θεσμό που κάνει τα πρώτα του βήματα. Αλλά έχει πίσω του πολλές δεκαετίες διεκδίκησης» δήλωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι οι παλαιοκομματικές τακτικές των «ρουσφετιών» και των κρυφών «ανταλλαγών» δεν έχουν κανέναν χώρο στην ιδεολογία της παράταξης.

Αναφέρθηκε στη βαθιά κρίση και τα καταστροφικά  αποτελέσματα που έχει στην οικονομία και την παραγωγική διαδικασία της χώρας σημειώνοντας ότι αυτό μπορεί να αλλάξει με την ενεργό συμμετοχή όλων. «Δεν δικαιούμαστε να μένουμε σιωπηλοί. Η κρίση θα βαθαίνει, η ανεργία και η φτώχεια θα πλήττει περισσότερους, τα νέα παιδιά δεν θα έχουν τι να κάνουν και πραγματικά δεν ξέρω τι μέλλον μπορεί να υπάρξει. Το καλό μέλλον μπορεί να υπάρξει με τη συμμετοχή μας και την ανάληψη πρωτοβουλιών».

Περιφέρεια συνεργασίας και αλληλεγγύης

Για τον ισχυρό θεσμό της Περιφέρειας που έχει ανάγκη η κοινωνία μίλησε ο κ. Σώκος, προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά είπε «να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε σαν καταλύτης στα θέματα της ανάπτυξης. Έχουμε μπροστά μας πέντε χρόνια για να διαχειριστούμε ένα Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, να διεκδικήσουμε αλλαγή πολιτικής, να βάλουμε την πολιτική στα πόδια της και όχι με το κεφάλι κάτω που είναι σήμερα, να αγωνιστούμε για την ανάπτυξη υποδομών, για την εξάλειψη διακρίσεων και αδικιών, για την κακοδιαχείριση των πόρων και να αγωνιστούμε με διαφάνεια σε ότι έχει να κάνει με πολιτικές που μας οδηγούν παραπέρα. Είμαστε μια δύσκολη Περιφέρεια, ένα μόρφωμα το οποίο πρέπει να αποκτήσει χαρακτηριστικά συνοχής και αλληλεγγύης. Πρέπει να αποκτήσουμε ταυτότητα, να έχουμε την ίδια συνείδηση, τις ίδιες προοπτικές σε όποιον νομό και να είμαστε. Κάποιος λοιπόν πρέπει «να σπάσει αυγά», να ταρακουνήσει το σύστημα. Και αυτός ο κάποιος είναι η παράταξή μας, η δυναμική των ανθρώπων μας ώστε να είμαστε εμείς εκείνοι που θα αναλάβουν τις ευθύνες της Περιφέρειας».

Ο κ. Σώκος εξέφρασε την αμέριστη εκτίμηση στο πρόσωπο του κ. Μάκη Παρασκευόπουλου που αποδέχτηκε την πρότασή του να ηγηθεί στην Π.Ε. Ηλείας σημειώνοντας ότι ήδη πορεύονται στο δρόμο της συνεργασίας. «Στην Περιφέρεια χρειαζόμαστε συνεργασίες, αλληλεγγύη, παρουσία και δράση, σύνδεση των κοινωνικών δυνάμεων και όχι απομάκρυνση της μιας ομάδας από την άλλη.  Δεν υπάρχουν Ηλείοι, Αχαιοί, Αιτωλοακαρνάνες. Πρέπει να υπάρχουν εκείνες οι δυνάμεις που συσπειρώνονται ενοποιούνται, δημιουργούν άλλες συνθήκες και ποιότητα στις σχέσεις μεταξύ των κοινωνιών για να λύσουμε τα κοινά μας προβλήματα. Σας διαβεβαιώνω ότι ξεκινήσαμε ήδη τον δρόμο της συνεργασίας για να κάνουμε το θεσμό της Περιφέρειας αντάξιο των προσδοκιών της κοινωνίας μας. Εδώ στον ιερό τόπο δίνουμε έναν όρκο τιμής να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των Ηλείων των Αχαιών και των Αιτωλοακαρνάνων. Όλοι μαζί μπορούμε!»
 

Μάκης Παρασκευόπουλος «Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της κοινωνίας»

Αποφασισμένος, με δύναμη και όρεξη να δώσει μια ακόμη μάχη κατάκτησης στη δημόσια ζωή του τόπου εμφανίστηκε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Μάκης Παρασκευόπουλος χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του «ελεύθερο» μεν αλλά «στρατευμένο» σε μια ανεξάρτητη παράταξη με ιδανικά και αξίες.

«Είμαστε η μόνη πραγματικά και ειλικρινά ανεξάρτητη ομάδα που διεκδικεί την Περιφέρεια. Δεν είναι απλή ιστορία στις μέρες μας να είσαι μια ομάδα που δεν εξαρτάσαι από κανέναν. Ούτε από κόμματα, ούτε από την κυβέρνηση και μηχανισμούς εξουσίας. Ψάξτε στους άλλους συνυποψηφίους μας να βρείτε ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο. Ο καθένας μας ανήκει κάπου, ωστόσο είμαστε το μόνο ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια απόλυτα ανεξάρτητο. Αυτό λέει πολλά για τον όρκο που έδωσε πριν ο Θύμιος Σώκος ότι εμείς θα προτείνουμε και θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της κοινωνίας, της Ηλείας, της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας. Εμείς δεν εξαρτόμαστε από μητροπολιτικά κέντρα και από λόμπι. Είμαστε ανεξάρτητοι, ελεύθεροι και γι’ αυτό θα πράξουμε το καθήκον μας και το χρέος μας μέχρι το τέλος» τόνισε.

Όχι πλέον «φτωχός συγγενής» η Ηλεία


Για την δυσμενή κατάσταση που έχει περιέλθει ο νομός, τις αδικίες που έχει υποστεί ειδικά σε ζητήματα υποδομών, παρά τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, μίλησε ο κ. Παρασκευόπουλος δηλώνοντας πως προσωπική του δέσμευση όπως και όλων των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων είναι η αντιστροφή της εικόνας και του κλίματος που έχει δημιουργηθεί.

«Διατηρούμε τη θέση του έσχατου νομού όχι μόνο της χώρας αλλά και όλης της Ε.Ε. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι κεντρικές κυβερνήσεις και πολιτικές. Είναι και η αδυναμία της ίδιας της κοινωνίας που ζει στον τόπο αυτό να οργανωθεί να διεκδικήσει να ανοίξει δικούς της δρόμους και να βαδίσει το δρόμο της ανάπτυξης. Αυτό λοιπόν ήρθε η ώρα να αλλάξει. Η κρίση είναι τόσο βαθιά και θα διαρκέσει τόσο πολύ που αν δεν καταφέρουμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να ανοίξουμε δρόμους για την πρόοδο και την ανάπτυξη θα μας χτυπήσει όλους.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι η ανάπτυξη ή θα έρθει για όλη την Περιφέρεια ή δεν θα έρθει ποτέ σ’ αυτήν. Είναι μια ιστορία που μας αφορά όλους και αυτό που διεκδικούμε σαν Ηλεία είναι να πάψουμε επιτέλους να είμαστε ο φτωχός συγγενής της Περιφέρειας και να διεκδικήσουμε τη θέση του ισότιμου εταίρου με τις άλλες δύο Π.Ε. Αυτή είναι η διεκδίκησή μας.

Η δική μας δέσμευση τιμής, ο δικός μας όρκος στην Αρχαία Ολυμπία είναι ότι εμείς, εγώ και οι περιφερειακοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν από την Ηλεία θα είμαστε αταλάντευτα προσηλωμένοι στον όρκο να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα του νομού μέχρι το τέλος, χωρίς κανέναν συμβιβασμό γιατί μάθαμε πια ότι οι συμβιβασμοί οδηγούν πάντα προς τα πίσω. Αυτό δεν το υπογράφουμε μόνο με τους πολίτες που θα τους ζητήσουμε να μας ψηφίσουν, το υπογράφουμε και μαζί σου Θύμιο Σώκο» κατέληξε ο κ. Παρασκευόπουλος

 Το ψηφοδέλτιο της Ηλείας:
 
ΘΥΜΙΟΣ ΣΩΚΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

ΜΑΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ

1. Βαρβαρέσος Κωνσταντίνος- Oικονομολόγος – Διευθυντής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λεχαινών.

2. Βασιλοπούλου Γιώτα – βοηθός Λογιστή

3. Γαλανόπουλος Χρήστος- Οφθαλμίατρος – Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας

4. Γιαννίτση Αλεξάνδρα- Γεωπόνος ΑΠΘ

5. Λαμπρινός Σπύρος- Ιατρός Παθολόγος

6. Μιχαλόπουλος Νίκος- Γεωπόνος, Περιφερειακός Σύμβουλος, πρώην Αντινομάρχης Ηλείας

7. Μπούρας Αβραάμ (Μάκης) – Φυσικός, Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, νυν δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας, πρώην Αντιδήμαρχος δήμων Αμαλιάδας και Ήλιδας

8. Νιάρχου Τριανταφυλλιά- Συντ. ΔΕΗ- Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλίδωνος

9. Νικολοπούλου Αναστασία, Επιχειρηματίας

10. Οικονομίδης Δημήτρης- Πολιτικός Μηχανικός

11. Ράπτης Θάνος- Μηχανολόγος Μηχανικός

12. Σάμαρης Ζαχαρίας- Δασοπόνος

13. Σηπέτα Γιώτα – Επιχειρηματίας

14. Σιδηρόπουλος Συμεών (Σίμος) – Πολιτικός Επιστήμονας- Διεθνολόγος

15. Τζίνη Διονυσία- Δικηγόρος- Πρώην Αντιδήμαρχος- Νυν Δημοτική Σύμβουλος Πύργου.

16. Φραγκόπουλος Ιωάννης – Οικοδόμος, Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Γαστούνης του δήμου Πηνείας, πρώην αντιπρόεδρος και γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας.

17. Χηνόπουλος Νίκος- Δικηγόρος

18. Χρόνης Αριστομένης (Μένιος) – Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ Θύμιο
    Έγραψες ιστορία ως Δήμαρχος Αγρινίου. Απέτυχες παταγωδώς ως Νομάρχης. Το σύστημα που θα ταρακουνήσεις μέχρι πριν λίγο καιρό το υπηρέτησες ως διορισμένος ΓΓ Αποκεντρωμένης Περιφέρειας με παχυλό μισθό. Έτσι δεν είναι; Ασφαλώς και έτσι είναι.
    Παρουσιάζεσαι σήμερα σαν ανεξάρτητος. ΚΑΙ ΣΥ ΤΕΚΝΟ ΒΡΟΥΤΕ. Ολους εμάς δεν μας σέβεσαι; Για να σε προφυλάξω από ανόητες σκέψεις σε πληροφορώ ότι μαζί πορευτήκαμε από το 1977( τι ωραία χρόνια, αγώνων,προσδοκιών και ελπίδων).Έτσι δεν είναι Θύμιο; Μόνο που εμείς όταν δεν ανεχόμαστε το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου είπαμε ευθαρσώς μέχρι εδώ φτάνει.
    Κάναμε τις πολιτικές επιλογές μας για τις οποίες είμαστε υπερήφανοι.
    Σε παρακαλώ μάζεψε τους υποψηφίους σου να μην με ενοχλούν. Υπηρετούμε διαφορετικές αξίες. Θύμιο άλλαξαν οι εποχές. Σε λυπάμε να μιλάς σε 10 νοματαίους. Σου θυμίζω ότι ο πολιτικός μου μέντορας Γιώργος Γεννηματάς έλεγε.<< Τρέμω αυτούς που είναι υπερβολικά φιλόδοξοι χωρίς να διαθέτουν όμως σοβαρή πολιτική σκέψη και κοινωνικές ευαισθησίες>>. Αυτός δυστυχώς έφυγε νωρίς. Πάντως από εκεί ψηλά που βρίσκεται λυπάται γιατί τον πρόδωσαν τα στελέχη και χαίρεται γιατί ο απλός και ανιδιοτελής λαός τον εξυμνούμε και προ παντός τον αναπολούμε ως φάρο και οδηγό.
    Επειδή τώρα δεν ακούς τίποτε μετά τις εκλογές θα επιδιώξω να συναντηθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο