Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Βάλε μια υπογραφή…

Kοιτάζω τον κατάλογο με τα πρόσωπα που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Αναμφίβολα υπάρχουν μέσα πολλοί αξιόλογοι και σεμνοί άνθρωποι, κυρίως από τους χώρους της τέχνης και της διανόησης. 
Άλλωστε, η Αριστερά ποτέ δεν είχε δυσκολία να συγκεντρώσει τέτοιες υπογραφές.
Επισημαίνω, όμως και ορισμένα ονόματα-πρόκληση. Ανθρώπους που έχουν περάσει από όλους τους πολιτικούς χώρους ή έχουν κατά καιρούς συμβουλεύσει και εγκωμιάσει αρχηγούς και υπουργούς. Καταφερτζήδες όλων των εποχών, που τρέχουν εκεί που μυρίζει εξουσία.
Μερικά σκόρπια παραδείγματα: ...............

Απο καθηγητές, άλλο τίποτα. Περισσεύουν. Από άλλοτε στενούς φίλους του Τσοχατζόπουλου, ως και συμβούλους και υμνητές του Παπανδρέου και του Σαμαρά. Εννοείται ότι ήταν ανέκαθεν Αριστεροί, πολέμιοι του διεθνούς ιμπεριαλισμού, του παγκόσμιου καπιταλισμού κτλ.
Δημοσιολογούντες, δημοσιογραφούντες, γράφοντες γενικώς κτλ, που κατά καιρούς έχουν εκστασιασθεί με τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά και σήμερα, γοητευμένοι από τον Τσίπρα, τα δίνουν όλα υπέρ του.
Συνθέτες-στιχουργοί-τραγουδιστές-διασκεδαστές, οι οποίοι στα χρόνια της πασοκονεοδημοκρατικής ευμάρειας είχαν απολαύσει όλα τα καλά της. Ένας είχε μετατρέψει την μπάντα του σε ΜΚΟ, για να παίρνει επιχορηγήσεις. Άλλος, που έχει περάσει από (σχεδόν) όλα τα κόμματα (και σε υψηλό αξίωμα), απολαμβάνει μεγάλη προβολή από «τα ΜΜΕ της διαπλοκής», τα οποία κατακεραυνώνει πεντάκις ημερησίως ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όλοι αυτοί και μαζί τους άλλοι, που έχουν σταθερή και συνεπή θητεία στην Αριστερά. Στο ίδιο μετερίζι. Πώς ταιριάζουν; 
Δεν ταιριάζουν. Αλλά η προοπτική της εξουσίας τούς φέρνει στο ίδιο χαρτί, έστω κι αν έχουν άλλη αφετηρία και άλλο στόχο οι μεν και άλλον οι δε.
Υ.Γ.: Να είμαστε ξεκάθαροι. Τέτοια φαινόμενα δεν είναι προνόμιο του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα. Παρατηρήθηκαν πολλάκις και στα «αστικά κόμματα» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όταν ερχόταν η ώρα να κυβερνήσουν. Καταφερτζήδες, μαϊντανοί και περιφερόμενοι υπάρχουν παντού. Και, συνήθως, επικρατούν.

 http://www.protagon.gr

9 σχόλια:

  1. μονιζω οτι αυτο την στιγμη που εχουμε καταρρακωθεί σαν λαος , δεν παιζει καποιο ρολο ... και το πασοκ , ηταν ενα και το αυτο τοσα χρονια με νδ και παιζανε μονοι τους την μπαλα στο δικο τους γήπεδο διχως να τους ενοχλει κανεις , και με λιγα λογια να κανουν οτι θελουν αφου καλα κρατουσε το συστημα . το να ψιφησει καποιος αντιμνημονιακα αυτη την στιγμη ειναι η μονη λυση για την χωρα . ειναι η μονη λυση για να σωθουν οι επομενες γενιες . ειναι η μονη λυση για να μην χασουμε οτι τελος παντον μας απέμεινε. ειπαμε ολοι μπορει να ειναι μεσα στον βουρκο αλλα καποιοι κοιτανε και τα αστερια . ναι μπορει να περασουν πολλοι στην απεναντι πολιτικη οχθη . αυτο μπορει να μεταφραστει με πολλους τροπους . μην το στιγματιζουμε και το καταδικαζουμε . ο αρχηγος μετραει σε καποιο κομμα . απο αυτον εξαρτιόνται ολα . ο τσιπρας δεν θα ρισκαρει την πολιτικη του νικη αν βγει . ειναι εξυπνος και νεος ανθρωπος . αναγκαστικα πρεπει να ψιφησουμε , δεν γινεται κατι αλλο . καιρος ομως να δοκιμασουμε κατι διαφορετικο . μεχρι τωρα ακομα και σημερα πήξαμε στο αγκουρακι απο τις κυβερνησεις των μνημονιων . ας μαθουμε να δοκιμαζουμε κατι πρωτα . μεχρι τωρα ακουγαμε τους αλλους οτι η γευση τσιπρα δεν ειναι ωραια , γιατι θα μας παρει τα σπιτια , οτι ειναι αντιχριστος , και πολλα αλλα . και ολα αυτα που λεγανε γι'αυτον τα κανουν οι ιδιοι που μας διοικούν αυτη την στιγμη . καιρος να ξυπνησουμε και να αλαξουμε νοοτροποια αν θελουμε να σωθουμε . για μας μιλαω . για τους λοιπους που ειναι εκ του συστηματος και τρωνε ακομα , καλα θα κανουν να συνεχιζουν να ψιφηζουν αυτους που τους ταιζουν πρωσορινα . ισως γι'αυτους να υπαρχει μονο πρωσοπικο όφελός , και να μην τους ενδιαφερουν καθολου τα αυριανα ελληνοπουλα .

    καλημερα σας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα φίλε
    Εγώ λέω πως η κατάσταση είναι απογοητευτική... Να ψηφίσουμε αριστερά που είναι στη κοσμάρα της ή να πάμε στο σύριζα να ψηφίσουμε πασοκ όλους αυτούς τους σιχαμένους που ρίμαζαν το τόπο και τωρα μαζεύτηκαν εκεί να ξαναβουτήξουνε.... Έχω παρατηρήσει ότι συριζα τωρα ψηφίζουν δυο κατηγορίες ανθρώπων 1. αυτοί που ειναι εξαθλιωμενοι και λένε "θα ψηφίσω συριζα να αποδομιθεί το κράτος, δεν έχω τιποτα να χάσω, κάτι μπορεί να αλλάξει..." και 2.οι άνθρωποι των μηχανισμών εργολάβοι, διαπλεκόμενοι, βολεμένοι... όλοι αυτοί οι ξεφτιλισμένοι ψηφίζουν συριζα.
    Δεν προσβαλω κανεναν αν σεβεται το βλογκ την ελευθερια του λογου το σχολιο δεν θα κοπεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά κάνουμε και τα βλέπουμε όλα, γιατί αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κόμμα Δημοκρατικό που πιστεύει στον έλεγχο και στη διαφάνεια. Ομως ας ανοίξουμε τις πόρτες να έρθει ο λαός, που προσδοκά και ελπίζει σαυτόν για μια άλλη κυβέρνηση που θα στηρίξει την κοινωνία. Και μαζί με το λαό ας έρχονται και άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης που θέλουν να στηρίξουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί καταλαβαίνουν ότι οι προηγούμενοι μας κατάστρεψαν. Και εμείς , όπως είπαμε , θα τους ελέγχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 9:59΄δεν συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, σε ένα σημείο ομως έχεις δίκιο, βλέπω κατι πασόκους που δεν θέλω να τους χαρακτηρίσω που ετοιμάζονται να επιστρέψουν δριμύτεροι μέσω Σύριζα, πιστεύοντας ότι θα τα ξαναβρούν όπως τα άφησαν και θα συνεχίσουν όπως ξέρουν αυτοί.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μπα !!! δεν νομιζω οτι πλεων θα εχουν καποιοι απο τα παλια την δυνατοτητα να κανουν αυτα που κανανε στα παλια κομματα της διαπλοκης . δεν ειναι τοσο ευκολα για τους κλεφτες η κατασταση .

    Πριν ψηφίσω μην ξεχάσω: 3.124 αυτοκτονίες από το 2009 μέχρι το 2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμείς οι Συριζαίοι λέμε σαυτούς τους Πασόκους, ότι είναι μακριά νυχτωμένοι, αν νομίζουν ότι θα φτειάξουν το ΣΥΡΙΖΑ σαν τα μούτρα τους και σαν το κόμμα που διέλυσε τη χώρα. Δε στηριζόμαστε σαυτους. Στηριζόμαστε σε όλους εμάς που θέλουμε να πάει η χώρα μας μπροστά, μακριά από τα λαμόγια και τις λαμογιές. Εμείς θα νικήσουμε σαυτές τις εκλογές, γιατί είμαστε οι πολλοί, μπορούμε και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Δε χαριζόμαστε σε κανέναν. Μη μασάτε. ΣΥΡΙΖΑ δαγκωτό. Αυτό είναι το αύριο. Για τα παιδιά μας ρε γαμώτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συμφωνώ απόλυτα Ανώνυμε 10 Μαΐου 2014 - 10:47 π.μ.
    πρεπει να συσπειρωθούμε και να διωξουμε τις υαινες . τους καταπατητές της ανθρωπινης υπόστασής μας . θα δωσουμε δυναμη στον τσιπρα . εχει , και εχουμε δικαιωμα να γνωρισουμε και αλλα πολιτικα στοιχεια σε αυτη την χωρα . μη σας αποχαυνωνουν και σας λενε διαφορα ..... οι μνημονιακοι τα φιλαρακια της καγκελαριας εχουν πανικοβληθει που θα χασουν την πιτα και σκορπανε κομματα παντου . ακουω για ποταμια που θα ποτισουν τα λιοστασια και οχι μονο . ξυπνηστε !!!! δικοι τους ειναι και αυτοι μεσα στο συστημα . μοιράζουν παντου τα αυγα, σε πολλες φωλιες , για να μην τα βρει η αλεπου . για αλλη μια φορα υποτιμανε την νοημοσυνη σας .Ετσι που γινανε τα πραγμματα , ΔΥΟ ΛΥΣΕΙΣ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΛΕΩΝ . Η Χ.Α . Η ΣΥΡΙΖΑ . διαλεχτε και παρτε . μακρια απο μνημονια μονο . μακρια απο τους γυπες . και τελος επειδη το τρεις πλων , ουκ ελληνα σοφου , το νου σας !! μετα απο την καλπη ουδεν λαθος αναγνωριζεται . το επομενο μνημονιο ψηφιστηκε και ειναι προ των πυλων . μετα τις ευρωεκλογες . δωστε δυναμη καπου να πιασει τοπο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ.» προέβει στην κατάθεση ενστάσεως ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ για τις εκλογές της 25 Μαΐου 2014 των περιλαμβανομένων σε αυτή κομμάτων και για τις δι’ ένα έκαστο μη κατά νόμο προϋποθέσεων. Η εκδίκαση της ενστάσεώς μας θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 ώρα 11:00 από το Α1 Τμήμα, Πολιτικό-Εκλογικό του Αρείου Πάγου.



    Κατόπιν τούτων ΕΝΙΣΤΑΜΕΘΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:

    1. Τα πολιτικά κόμματα ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΠΑ.ΣΟ.Κ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ πρότασης υποβολής υποψηφίων, διότι στερούνται των νομίμων προϋποθέσεων-προσόντων.

    Ειδικότερα δε μετά την απόφαση γερμανικού Δικαστηρίου [Ειρηνοδικείου του Μονάχου] χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δημοσιεύτηκε εξ ολοκλήρου στην εφημερίδα το ΒΗΜΑ στις 13-08-2009 [ΣΧΕΤΙΚΟ 1], η οποία έχει καταστεί αμετάκλητη, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ο τέως Διευθύνων Σύμβουλος της SIEMENS κύριος Μιχάλης Χριστοφοράκος ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ των ανωτέρω πολιτικών κομμάτων. 
 Παράλληλα, στην ανωτέρω δικαστική απόφαση, περιγράφεται όλος ο παραβατικός τρόπος συμπεριφοράς των πολιτικών κομμάτων ΠΑ.ΣΟ.Κ- ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η κατ’ εξακολούθησιν απιστία κατά του ελληνικού Δημοσίου με υπεξαίρεση Δημοσίου Χρήματος και η λειτουργία των ανωτέρω πολιτικών κομμάτων ως ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

    http://triklopodia.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το «παιχνίδι» είναι στημένο και «παίζεται» με όρους προδοσίας εδώ και πολλά χρόνια. Βρισκόμαστε στο σημείο της κορύφωσής του και το διακύβευμα πια είναι η πατρίδα κι η επιβίωσή μας ως λαού! Ζούμε πια οριακά γεγονότα και ιστορικές στιγμές!

    Το «πολιτικό» σύστημα στήθηκε έτσι ώστε να υποκλέπτει την ψήφο μας και να σφετερίζεται τη λαική βούληση προς το συμφέρον των επικυρίαρχων-ντόπιων ή ξένων!

    Ψάχνουμε τη λύση στο πολιτικό σύστημα της συναλλαγής, της απάτης ,της ατιμωρησίας, της ντροπής, ενώ μόνη διέξοδος είναι η ανατροπή του! Αν δεν αποκαθηλωθεί αυτό, αν δεν αλλάξουν οι όροι του υπέρ του λαού-με νέο Σύνταγμα διαμορφωμένο από εμάς- πώς και από πού περιμένουμε τη «σωτηρία»; Μήπως περιμένουμε να μας λυπηθούν οι δολοφόνοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο