Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Γιάννης Ζαφειρόπουλος: Δημιουργία μιας νέου τύπου θεσμικής διοικητικής δομής στην Περιφέρεια



Την Αιτωλοακαρνανία επισκέφθηκε χθες και προχθές, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Ζαφειρόπουλος.
Ο κ. Ζαφειρόπουλος στο Αγρίνιο συμμετείχε στις εκδηλώσεις του εορτασμού του Πολιούχου της Αιτωλοακαρνανικής πρωτεύουσας, Αγίου Χριστοφόρου.
Χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χρίστο Τρυφιάτη και υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους επισκέφθηκε την Αμφιλοχία και τη Βόνιτσα. Στη διάρκεια των επισκέψεών του ο κ. Ζαφειρόπουλος είχε επικοινωνία με φορείς, Αυτοδιοικητικά στελέχη και πολίτες.
Στις ενημερωτικές ομιλίες του αναφέρθηκε στα προβλήματα που απασχολούν την Αιτωλοακαρνανία και την Περιφέρεια γενικώτερα.

Ο κ. Ζαφειρόπουλος, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: « Πρόγραμμά μας είναι η δημιουργία μιας νέου τύπου θεσμικής-διοικητικής δομής για την αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα τμήματα των φτωχοποιημένων πολιτών, των άνεργων νέων καθώς και των μακροχρόνια άνεργων στην Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και την Ηλεία.
 

Η αντιμετώπιση της οικονομικής δαπάνης μιας τέτοιας δομής κοινωνικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης θα γίνει με την άντληση πόρων από το ΕΣΠΑ καθώς και με την αναζήτηση νέων πηγών χρηματοδότησης ενώ θα συνεργαστούμε και με την Εκκλησία και άλλους συλλογικούς φορείς  που “παράγουν” δημιουργικό-κοινωνικό έργο. Αναφερόμαστε σε πραγματικό κοινωνικό έργο που στηρίζεται στις συλλογικές δράσεις και της Κοινωνίας των Πολιτών και όχι στην παλαιού τύπου φιλανθρωπία. Επίσης, θα επιδιώξουμε την δημιουργία στις Βρυξέλλες ειδικής δομής, κόμβου-παρατηρητηρίου στελεχωμένου με ειδικούς επιστήμονες για να υλοποιήσουμε σημαντικές αλλαγές στο “σχεδιασμένο” με παλαιές αντιλήψεις νέο ΕΣΠΑ καθώς και για την άντληση πόρων από νέες Ευρωπαϊκές και Διεθνείς χρηματοοικονομικές πηγές, σε συνεργασία με το Γραφείο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων της Περιφέρειας που αποτελεί προγραμματική δέσμευσή μας και θα λειτουργεί στην Περιφέρεια. Προτεραιότητα στις επιλογές μας θα έχει η επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν και στην Αιτωλοακαρνανία και στην Αχαΐα και στην Ηλεία.
 

Θα εγκαινιάσουμε ουσιαστική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πάτρας και τα άλλα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της Περιφέρειας για να εκπονήσουμε ένα συνολικό και καινοτόμο σχέδιο για την οικονομική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη όλης της Περιφέρειας δημιουργώντας προϋποθέσεις μιας ισότιμης αναπτυξιακής πορείας, αίροντας ταυτόχρονα τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες οι οποίες επιτάθηκαν από τις πολιτικές που άσκησε η απερχόμενη Περιφερειακή Διοίκηση. Επιδιώκουμε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να μείνουν τα παιδιά μας στον τόπο μας στο πλαίσιο μιας Δίκαιης Κοινωνίας σε μια Δυνατή Περιφέρεια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο