Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Γιάννης Ζαφειρόπουλος: «Επιδίωξή μας η ενίσχυση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας»


Ο κ. Ζαφειρόπουλος επικοινώνησε και συνομίλησε με τους κατοίκους της αδικημένης και εγκαταλελειμμένης αυτής περιοχής για τα προβλήματα και τις ανάγκες τους.
 
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Παράταξής του, τόνισε:
 
 «Η ανικανότητα του απερχόμενου Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, αλλά και η αδιαφορία του για την Ηλεία έφεραν το νομό μας σε μεγαλύτερο μαρασμό και οπισθοδρόμηση. Γνωρίζω τι πρέπει να γίνει από την Περιφέρεια και από την Κεντρική Διοίκηση για την στήριξη και ανάπτυξη της αγροκτηνοτροφίας. Κύρια επιδίωξή μας είναι η συνδιαμόρφωση με τους επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφους των προϋποθέσεων για τη μείωση του κόστους παραγωγής των προϊόντων τους. 
Η προοπτική μείωσης, για παράδειγμα, του κόστους της χρησιμοποιούμενης ενέργειας στη γεωργία και στην κτηνοτροφία συνδέεται και με την αξιοποίηση της (μελλοντικής) παραγωγής των υδρογονανθράκων στην ΠΔΕ. Η περιφέρεια σε συνεργασία με τραπεζικά ιδρύματα – μέσω της αξιοποίησης και πόρων του ΕΣΠΑ – πρέπει να επιδιώξει την επέκταση των δομών της συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας.
 
Το Γραφείο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων που προτείνουμε να λειτουργήσει στην περιφέρεια θα συντονίζει δράσεις για την ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού των προϊόντων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο