Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Γιάννης Ζαφειρόπουλος: Βραδυφλεγής η προεκλογική έκρηξη ενδιαφέροντος για την Ολυμπία


Χαιρετίζουμε την ευαισθητοποιημένη αντίδραση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Δημάρχου Θύμιου Κοτζιά να πρωτοπορήσουν στην οργανωμένη διαμαρτυρία κατά της βέβηλης αγνόησης του Πνεύματος και του Μηνύματος της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, την οποία η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θέλει να χρησιμοποιεί κατά τη βούληση των «κυμβάλων που αλαλάζουν την φωνή των κυρίων τους!»
      Την ευθύνη για τη μη θεσμοθέτηση ως τώρα της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας ως τιμαλφές δικαίωμα της γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων, την φέρει η Πολιτεία και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που μόλις τώρα εγείρεται – προεκλογικά – από την τετραετή «χειμερία νάρκη» της για να αποτραπεί η θεατρική τελετή της Αφής στην Αθήνα για τη χρήση της φλόγας στους λεγόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.
Όμως η βραδυφλεγής προεκλογική «έκρηξη» ενδιαφέροντος όλων των υποψηφίων κάθε κάλπης μόνο θυμηδία προκαλεί…

Γιατί με αγανάκτηση απορρίπτει η πανηλειακή κοινότητα κάθε προσπάθεια εκλογικής εκμετάλλευσης της Ολυμπίας και των ιδανικών που εμπνέει, ενσωματώνει, συμπυκνώνει και εκφράζει.
Οι υπεύθυνοι της διαχείρισης των τειχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 4ετία που διέρρευσε, αγνόησαν και δεν κινητοποιήθηκαν για τη λειτουργία του νομοθετημένου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελληνικών Σπουδών, ούτε διεκδίκησαν τον ειδικό πόρο για την ανάπτυξη των πολιτικών υποδομών της Ολυμπίας και της Ηλείας, ούτε επεδίωξαν να καταστήσουν την Ολυμπιακή Γη επίκεντρο των Διεθνών Ολυμπιακών θεσμών. Το προεκλογικό ενδιαφέρον τους δεν πείθει κανέναν. Ιδιαίτερα όσους ασχοληθήκαμε με επιμονή σε χαλεπούς καιρούς να αναδείξουμε την Αρχαία Ολυμπία. Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν ούτε ο Θ. Κοτζιάς, ούτε ο Γ. Δεββές, ούτε ο Γ. Αηδόνης, γιατί ο αείμνηστος Γ. Κοσμόπουλος το θυμόταν πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο