Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Βρέθηκαν περίπου 700 κιλά κάνναβης σε κρύπτη φορτηγού

 
     Μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες κάνναβης και μάλιστα συσκευασμένης και αποθηκευμένης σε κρύπτη φορτηγού ψυγείου με πρωτοποριακή μέθοδο και τεχνική, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, εντόπισαν και κατάσχεσαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας.
 Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση συνελήφθησαν δυο άτομα, ηλικίας 41 και 54 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία, για παράβαση του Νόμου «Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών».

Η επιχείρηση των αστυνομικών ξεκίνησε με τον εντοπισμό του οχήματος στην περιοχή της Κρυσταλλοπηγής και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Δυτική Θεσσαλονίκη με τις συλλήψεις και την κατάσχεση των ναρκωτικών.
 Επίσης σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην οροφή του φορτηγού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 341 αεροστεγή δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 691 κιλών και 597 γραμμαρίων, τα οποία οι διακινητές εισήγαγαν από την Αλβανία και σκόπευαν να τα διοχετεύσουν στη Γερμανία.
 Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί η κρύπτη στο κατασχεμένο όχημα διέθετε πρωτοποριακή υδραυλική ανάρτηση, ενώ τα δέματα είχαν συσκευαστεί με περιτύλιξη αλουμινίου, γεγονός που καθιστούσε εξαιρετικά δυσχερή τον εντοπισμό και ανίχνευσή τους.
 Επιπλέον, κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.990 ευρώ και πέντε 5 κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων.
 Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνεται ότι «η κατασχεθείσα ποσότητα κάνναβης είναι η μεγαλύτερη που κατασχέθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».
 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.
πηγή:tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο