Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Πατρών-Πύργου: 73 νεκροί από το 2016 μέχρι σήμερα-Ο πιο επικίνδυνος δρόμος της Ευρώπης

 


Ο πιο αιματοβαμμένος δρόμος της Ελλάδας και ο πλέον επικίνδυνος σε όλη την Ευρώπη είναι αδιαμφισβήτητα η Πατρών – Πύργου. Μέσα σε σχεδόν έξι χρόνια 73 ζωές ξεψύχησαν στην άσφαλτο, σε 61 συνολικά δυστυχήματα.

Στην εθνική μας καρμανιόλα, σύμφωνα με τον απολογισμό της Τροχαίας, 22 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και 205 ελαφριά.

Στο τμήμα από το Μιντιλόγλι έως τον Αλισσό, μήκους περίπου 17 χιλιομέτρων δεν υπάρχει κανένα μέτρο. Ιδίως, στην επικίνδυνη στροφή στο ύψος των Τσουκαλεϊκων, εκεί που έχουν συμβεί αρκετές διπλές τραγωδίες, μετά το πρόσφατο δυστύχημα, το Υπουργείο Υποδομών δέχεται πιέσεις για να προχωρήσει σε παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας, σε αντίθεση με το τμήμα από το ύψος της Κάτω Αχαΐας, οι οποίες θα φθάσουν σύντομα μέχρι τον Πύργο, όπου τοποθετήθηκαν κορύνες, μετά από αίτημα της Περιφερειακής Αρχής, για να σταματήσουν τα τροχαία.

Οι τοπικοί φορείς των Τσουκαλείκων, μετά το τελευταίο θανατηφόρο, περιμένουν εντός των ημερών από το Υπουργείο ενημέρωση για το εάν θα είναι εφικτή η λήψη μέτρων ασφαλείας παράλληλα με τις εργασίες διαπλάτυνσης δεδομένου ότι τα έργα για τον νέο αυτοκινητόδρομο θα εκτελούνται επί της ίδιας χάραξης. 


 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο