Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Συνάντηση Δ. Στρατούλη και Μ. Τσίχλη, γραμματέων της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και Κ. Ήσυχου, μέλους της Π.Γ. της με τον πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Ελλάδα.


Αντιπροσωπεία της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, αποτελούμενη από τους γραμματείς της Δημήτρη Στρατούλη και Μαριάνα Τσίχλη, και το μέλος της Π.Γ. της Κώστα Ήσυχο, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα, 31/10/2022, στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας με τον πρεσβευτή της στην Ελλάδα Φρέντυ Φερνάντες.....
Στην αρχή της συνάντησης και οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη χαρά τους για τη νίκη του Λούλα στη Βραζιλία, ενάντια στην πανίσχυρη ακροδεξιά. Μία νίκη που μπορεί να δώσει ανάσες στα φτωχά λαϊκά στρώματα της Βραζιλίας αλλά και στον παγκόσμιο πνεύμονα της γης, τον Αμαζόνιο.

Ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας ευχήθηκε καλή επιτυχία στους νέους γραμματείς της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και τους ενημέρωσε για την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση στη Βενεζουέλα και για τον αγώνα του λαού και της κυβέρνησής της ενάντια στις επεμβάσεις του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στη χώρα τους και σε όλο τον κόσμο.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ εξέφρασε την αλληλεγγύη της στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία, στους Τσαβίστας και στο λαό της Βενεζουέλας, που αντιστέκεται σθεναρά στις ανθρωποκτόνες κυρώσεις που έχουν επιβάλει σε βάρος τους οι ΗΠΑ και οι πρόθυμοι σύμμαχοι τους, που φτάνουν μέχρι και την παρεμπόδιση εισόδου ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και φάρμακα.

Επίσης, εξέφρασε την αλληλεγγύη της στο λαό και στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας στον αγώνα τους ενάντια στον αμερικάνικό ιμπεριαλισμό, για την ειρήνη, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη και πρότεινε στον πρεσβευτή της Βενεζουέλας μαζί με τον πρεσβευτή της Κούβας να είναι ομιλητές σε δημόσια συγκέντρωση της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ενάντια στις παράνομες και εξοντωτικές για τους λαούς κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της χώρας του και άλλων 40 χωρών – μελών του ΟΗΕ

Τέλος, η αντιπροσωπεία της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ εξέφρασε την καταδίκη της στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ακολουθεί πιστά τις εντολές των ΗΠΑ και της ΕΕ, έχοντας φτάσει αμέσως μετά την έναρξη της θητείας της, ως ένδειξη αποικιοκρατικής υποταγής, τον Ιούλιο 2019, μέχρι την αναγνώριση του διπλωματικού εκπροσώπου στην Ελλάδα του αποτυχημένου πολιτικού πραξικοπηματία Γκουαιδό, πουl ακόμα και κεντρικοί κύκλοι της Ουάσιγκτον του έχουν γυρίσει την πλάτη.

Το Γραφείο Τύπου 31/10/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο