Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΤΩΝ Ι.Κ.Ε. ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΡΧΙΚΟΥ Ή ΑΥΞΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ


  Η Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τα μέλη του Επιμελητηρίου ότι στις 26/10/2022 απεστάλη από την κεντρική υπηρεσία ΠΣ Γ.Ε.ΜΗ. ηλεκτρονικό μήνυμα/ενημέρωση επικείμενης θέσης σε αναστολή καταχώρισης στις ΙΚΕ οι οποίες έχουν παραλείψει να πιστοποιήσουν το εταιρικό κεφάλαιο κατόπιν σύστασης ή αύξησης του κεφαλαίου......

Υπενθυμίζουμε ότι με βάση την εγκύκλιο 60522/10.6.2022 του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κάθε υπόχρεος μπορεί είτε να υποβάλει σχετική αίτηση καταχώρισης της πιστοποίησης του εταιρικού κεφαλαίου εντός προθεσμίας δέκα (10) εργάσιμων ημερών, είτε να εκθέσει τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να τεθεί η εταιρεία σε αναστολή καταχώρισης (αναλογική εφαρμογή της παραγράφου 1 του άρθρου 30 του ν. 4919/2022).

Εάν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία των 10 εργάσιμων ημερών από τις 26/10/2022 και ο υπόχρεος δεν έχει προβεί σε κάποια από τις ανωτέρω ενέργειες, η εταιρεία τίθεται σε αναστολή καταχώρησης.

Η ανωτέρω προθεσμία ισχύει για όλες τις ΙΚΕ οι οποίες δεν έχουν προβεί στις ανωτέρω ενέργειες, ακόμα και στη περίπτωση που δεν έχουν παραλάβει το ανωτέρω ηλεκτρονικό μήνυμα/ενημέρωση της κεντρικής υπηρεσίας ΠΣ Γ.Ε.ΜΗ., λόγω του ότι δεν έχουν προβεί σε καταχώρηση της ηλεκτρονικής τους διεύθυνσης (e-mail) στην Υπηρεσία μας.

Η αναστολή καταχώρησης αίρεται, όταν η επιχείρηση προβεί στις απαιτούμενες καταχωρήσεις.

Για την υποβολή των αιτήσεων μπαίνετε στο https://services.businessportal.gr

Για την ανωτέρω πιστοποίηση απαιτείται ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ.

Την πληροφορία για τον εάν έχει καταχωρηθεί η πιστοποίηση καταβολής αρχικού/αύξησης κεφαλαίου από την εταιρεία σας την βρίσκετε στη Δημοσιότητα του ΓΕΜΗ, https://www.businessregistry.gr/publicity/index

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο