Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Προς παράδοση το έργο του νέου γηπέδου Μύτικα.


Προς παράδοση οδεύει το έργο του νέου γηπέδου Μύτικα, όπως διαπιστώσαμε με σημερινή μας επίσκεψη, αν όλα τα βρει καλώς η επιτροπή παραλαβής, με κάποιες τελευταίες εργασίες να εκρεμούν που δεν προβλεπόνταν στη μελέτη και ζητήθηκαν,...... όπως το άνοιγμα σε τρία σημεία της περίφραξης, μικρών διόδων εισόδου-εξόδου για να μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν γρήγορα και εύκολα οι αθλούμενοι και από διαφορετικά σημεία και να μπορούν να πιάνουν την μπάλα όταν βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου.

Η αλήθεια είναι ότι το έργο αυτό καθυστέρησε χαρακτηριστικά με τον εργολάβο να έχει πάρει συνεχόμενες σχετικές παρατάσεις εργασιών, επικαλούμενος διαφόρους λόγους όπως ο covid, αλλά κυρίως το πρόβλημα που υπήρχε και υπάρχει είναι η αλήθεια στον εκτελωνισμό υλικών.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι παρουσιάστηκαν και εντοπίστηκαν έγκαιρα, πολλές αστοχίες και κακοτεχνίες στο εκτελεσθέν έργο. Αυτές τις εντόπισαν καταρχήν η επιβλέπουσα υπηρεσία και κυρίως ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Έργων, που μιλούσε απ' ευθείας και με απλούς πολίτες και με ειδικούς με γνώσεις στο αντικείμενο, αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο οποίος πολλές φορές μαζί με τον Αντιδήμαρχο Έργων επισκέφθηκαν το γήπεδο και παρουσία και πολιτών, ζήτησε από το εργολάβο να πράξει τα προβλεπόμενα, ώστε αυτές οι αστοχίες και κακοτεχνίες να εκλείψουν, άλλως το έργο δεν θα παραλειφθεί.
Όλοι οι πολίτες που με συνεχείς οχλήσεις ενημέρωναν την δημοτική αρχή και πιο συγκεκριμένα τον Αντιδήμαρχο Έργων Βασίλη Πολύζο για τα προβλήματα που εντόπιζαν, θεωρούμε ότι είχαν θετική συνεισφορά και βοήθησαν την δημοτική αρχή και τον Αντδήμαρχο, ώστε φορτικά και αυτός να οχλεί με τη σειρά του και να απαιτεί από τον εργολάβο, το έργο να γίνει σωστά και όπως πρέπει.
Έτσι έγιναν επιπρόσθετες εργασίες προς διόρθωση των λαθεμένων κλίσεων και των υψομέτρων όπως και του προβληματικού στρώσιμου επίσης, που οδηγούσαν στην συγκράτηση σε μεγάλες επιφάνειες του γηπέδου νερού και στη προβληματική λειτουργία του συστήματος αποστράγγισης του γηπέδου. Επίσης το γήπεδο «ταΐστηκε» με επιπλέον καουτσούκ, όπως πολύ σωστά επισήμαναν παλιοί ποδοσφαιριστές.
Επιπρόσθετα στο έργο έγινε τοποθέτηση πυλώνων φωτισμού, ηλεκτρικού δικτύου τροφοδοσίας και πίνακα ισχύος. Επιπλέον έγινε και πολύ καλή επισκευή της μικρής κερκίδας. Όλα αυτά δεν προβλέπονταν από την μελέτη και έγινε με συμπληρωματική σύμβαση από το ποσοστό της έκπτωσης του έργου, με την δημοτική αρχή να εντοπίζει την έλλειψη και να πράττει σωστά.
Ας είναι και ας δεχτούμε την καθυστέρηση και όλη αυτή την ταλαιπωρία για ένα έργο όνειρο πολλών χρόνων για τον Μύτικα. Σημασία και το μείζον είναι να τελειώσει το έργο με βάση τη μελέτη του και τις αρχές της Τέχνης και της Επιστήμης και να παραδοθεί όπως προβλέπεται στους κατοίκους και στους επισκέπτες, που το αναμένουν με λαχτάρα.
Για το συγκεκριμένο έργο είχαμε:
  • Ένταξη επί Δημοτικής Αρχής Τριανταφυλλάκη στο Φιλόδημος ΙΙ στις 2 Δεκεμβρίου 2019 (δείτε εδώ).
  • Δημοπράτηση επί Δημοτικής Αρχή Τριανταφυλλάκη στις 20 Αυγούστου 2020 (δείτε εδώ).
  • Έναρξη εκτέλεσης επί Δημοτικής Αρχή Τριανταφυλλάκη, από τον Ιούλιο του 2021 (δείτε εδώ).
  • Παραλαβή επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη, που εκκρεμεί.
Όσον αφορά το πλήρες ιστορικό του συγκεκριμένου έργου, σας έχουμε πει πως ακριβώς έχει στο πρόσφατο παρελθόν (δείτε εδώ) και θα συμπληρώσουμε ότι όλα τα έργα ανήκουν στους πολίτες και μόνο και σε καμία εκάστοτε δημοτική αρχή.




























































































































mytikaspress.

4 σχόλια:

  1. Όταν διαβάσει κανείς το άρθρο θα νομίζει ότι όλα έγιναν από τον μέγιστο κο Τριανταφυλλάκη, αλλά έλα όμως ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Διαβάζοντας προσεκτικά στο κείμενο του εγγράφου του Υπουργείου Εσωτερικών με αρ. πρωτ. 85994/ 21-2019 με ΘΕΜΑ : Ένταξη Πράξης του Δήμου Ξηρομέρου στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», και ειδικά στα υπ’ οψιν αναφέρεται στον αριθμό (20). Το υπ’ αριθμ. 3445/19-04-2019 αίτημα ένταξης του Δήμου Ξηρομέρου (Ν. Αιτωλοακαρνανίας). Άρα το αίτημα έγινε προς της ελεύσεως του μέγιστου κου Τριανταφυλλάκη και η αποδοχή του αιτήματος έγινε επι εποχής του μεγίστου. Τι έκανε ο μέγιστος κος Τριανταφυλλάκης απλά το δημοπράτησε. Μήπως θα μπορούσε ένα έργο ενταγμένο να μην το δημοπρατήσει;
    Πέραν όμως αυτών ο αξιότιμος κος Σούλας στο site του στις 30/9/2019 αναφερόμενος στο ιστορικό αναφέρει ότι « Όλα ξεκίνησαν το Φθινόπωρο του 2016, από τον συμπατριώτη μας κ. Πάνο Παπαδόπουλο….», « Ότι ο Δήμος Ξηρομέρου το Χειμώνα του 2017 έκανε την μελέτη η οποία πήγε στο Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού στην ΓΓΑ και αρχές καλοκαιριού του 2017, πληροφορήθηκαν ότι το γήπεδο δεν μπαίνει στο πρόγραμμα της ΓΓΑ, γιατί υπήρχε προτεραιότητα σε άλλα γήπεδα, αλλά η μελέτη παρέμεινε και θα επανεξετάζετο του χρόνου. Το χειμώνα του 2018, με ενέργειες του πολιτευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Σταύρου Καραγκούνη, προέκυψε το θετικό αποτέλεσμα αυτό που βλέπουμε σήμερα.
    Αυτά για την ιστορία και την αλήθεια,
    Ανακεφαλαιώνοντάς θα λέγαμε ότι ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΦΘΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 2016 ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ Π.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΟΤΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟΥ 2018 ΜΕ ΕΡΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΙΣ 19-04-2019 ΥΠΕΒΛΗΘΗ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2-12-2019 ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥ ΥΠΟΤΡΓΕΙΟ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ.
    Ο μέγιστος όλων τι έκανε απλώς δημοπράτησε τον Ιούλιο του 2020 ένα έργο ενταγμένο το 2019, του οποίου η έναρξη εκτέλεσης έγινε Ιούλιο 2021 ένα χρόνο μετά και μας περιμένουμε να μας ενημερώσει πότε θα γίνει η παραλαβή του έργου δηλαδή το κόψιμο της κορδέλας προεκλογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΡΑ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ .ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ.ΚΑΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΙ ΣΑς ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΤΡΑΙΝΟ

      Διαγραφή
  2. Το θεμα δεν ειναι ποιος το εφτιαξε το θεμα ειναι οτι εγιναν κακοτεχνιες στο γηπεδο κ θα της δειτε στην πορεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 5 εκατομμύρια χρηματοδοτήσεις ενταγμένες από την δημαρχία Πυθαγόρα Σαμαρά τις έχασε ο Γαλούνης και οι αποτυχημένοι συνεργάτες του και δεν δημοπράτησε.
      Είναι ωέμματα μήπως;;;;;;
      Όλοι οι αποτυχημένοι του δυνατό ξηρόμερο θέλουν και να μιλήσουν. Αλήθεια ποιος είναι ο μελετητής του γηπέδου και πως πληρώθηκε;;;;
      για το γήπεδο άλλοι έτρεξαν και ήρθε και όλα έγινα ν επί τριανταφυλλάκη.
      εσείς ούτε χελώνες να βοσκήσετε δεν ξέρετε. Θα σας φύγουν.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο