Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Μήνυμα του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου για την 28η Οκτωβρίου


«Σκεπτόμενοι και φέτος με συγκίνηση, τιμή και υπερηφάνεια, τους αγώνες της μικρής αλλά πάντοτε ισχυρής Ελλάδας, μοιάζουν επίκαιρες όσο ποτέ οι αξίες και η αυταπάρνηση που συντέλεσαν καθοριστικά στην συνταρακτική διαμόρφωση του έπους του 1940».......


Η χώρα και οι τοπικές κοινωνίες μας διέρχονται μια «πρωτοφανή καταιγίδα» που επηρεάζει όλα τα πεδία της ανθρώπινης δραστηριότητας, την καθημερινότητα και την ζωή όλων μας.



Είναι ανάγκη να αναζητούμε τρόπους και διδάγματα που θα μας βοηθήσουν να αμυνθούμε και να υπερκεράσουμε τα εμπόδια, στην πορεία μας προς την πρόοδο και την ανάπτυξη του έθνους μας και του ανθρώπινου πολιτισμού.



Τα νοήματα και οι συμβολισμοί του έπους του 1940 που αναδεικνύουν την αξία της ενότητας, της αλληλεγγύης, της ομόνοιας, της αποφασιστικότητας, της αυταπάρνησης και του πείσματος, ήταν και θα είναι διαχρονικά.



Η ελευθερία κερδίζεται και διατηρείται με αρετή και τόλμη, με αυταπάρνηση και θυσίες.



Ας τιμήσουμε και φέτος, όπως τους αρμόζει, τους ήρωες του 1940 αντλώντας από το παράδειγμά τους δύναμη, και αισιοδοξία, προκειμένου να δώσουμε και να κερδίσουμε τις δικές μας μάχες.



Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!



Τιμή και δόξα στους ενδόξους προγόνους μας!



Χρόνια Πολλά σε όλους!»





Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο