Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Nέα απάτη μέσω email με δήθεν μήνυμα αντιστράτηγου της Αστυνομίας


Η επιστολή που διακινείται μέσω email φέρει λογότυπα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του Yπουργείου Προστασίας του Πολίτη.....

Συνεχίζονται οι προσπάθειες επιτήδειων να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με τη χρήση στοιχείων αξιωματούχων του Yπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τον τελευταίο καιρό, κυκλοφορεί κείμενο – μήνυμα που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ως δήθεν επιστολή του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγου Γεώργιου Κανέλλου.

Μάλιστα, η επιστολή αυτή φέρει λογότυπα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του Yπουργείου Δικαιοσύνης και ενημερωτικού ιστότοπου, επιχειρώντας να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι προέρχεται από την Ελληνική Αστυνομία.

Το απατηλό email:



Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προειδοποιεί ότι το εν λόγω email είναι ψευδές και έχει προφανώς σκοπό να εξαπατήσει – παραπλανήσει τους πολίτες, έτσι ώστε οι άνθρωποι που το έστειλαν να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Η ΕΛ.ΑΣ. ζητάει από τους πολίτες να μην απαντάνε και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και να μην ανοίγουν τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες έχει παρατηρηθεί συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης με ανάλογα κείμενα – μηνύματα, κάνοντας χρήση των στοιχείων αξιωματούχων του Yπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.


sinidisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο