Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Δήμος Αγρινίου: Εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου. -Δεξίωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

  



Με την παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου  όπου ο  Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στο συμβολισμό της ημέρας:  «28 Οκτωβρίου 1940. Ημέρα εθνικής υπερηφάνειας και απόδοσης τιμών στους ήρωες που υπερασπίστηκαν την πατρίδα.  Σε όλους εκείνους που προέβαλλαν αντίσταση για να κυματίζει και πάλι η γαλανόλευκη σημαία μας.  Η ελληνική σημαία, το ιερότερο σύμβολο του Έθνους, περικλείει στις πτυχές της τους αγώνες και τις θυσίες της ελληνικής ψυχής, εκφράζει την εθνική  ενότητα, τη θρησκευτική πίστη και ενσαρκώνει τα οράματα του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία. Οφείλουμε τιμή και ευγνωμοσύνη στους πατριώτες». 
 Ο κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου  και ανέφερε μεταξύ άλλων:  «Σήμερα είναι ημέρα περηφάνειας για τους ήρωες , είναι ημέρα μνήμης για τους πατριώτες που χάθηκαν και ημέρα σκέψης για τους λαούς που δοκιμάζονται . Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες». 
 





 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο