Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου από την Χριστίνα Σταρακά.


      Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα τιμής και περηφάνιας, αλλά και ευκαιρία να αναλογιστούμε τα διδάγματα της εποχής, τα διαχρονικά εθνικά ιδεώδη, καθώς και τη σημασία των όρων της φιλοπατρίας και της αυταπάρνησης.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου επιτάσσει να θέσουμε ως γνώμονα και στόχευση της συλλογικής μας δράσης τη δημιουργία μιας Ελλάδας ισχυρής και περήφανης. Μιας χώρας που θα διασφαλίζει σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες της το δικαίωμα να ζουν σε μια ανοιχτή κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης, ευημερίας και αλληλεγγύης.

Το «ΟΧΙ» είναι το μέγιστο κατόρθωμα της αδιάσπαστης ενότητας, της σύμπνοιας και της αποφασιστικότητας των Ελλήνων. Είναι σταθμός με βαθύ νόημα που θα συμβολίζει αιώνια την πάλη του δίκαιου με το άδικο, τον αγώνα για την αρετή και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η φετινή επέτειος βρίσκει και πάλι την χώρα μας, σε επικίνδυνη αστάθεια, από τις συνεχείς ,παράνομες και παράλογες διεκδικήσεις και ενέργειες της Τουρκίας και με μια εισβολή κι έναν πόλεμο να μαίνεται μέσα στην Ευρώπη.

 Σ αυτά τα  αχαρτογράφητα νερά, σε στιγμές που το μέλλον φαντάζει αβέβαιο και ζοφερό, αντλούμε διδάγματα από τους προγόνους μας, που αγωνίσθηκαν για τα ιδανικά και αξίες που απολαμβάνουμε εμείς σήμερα. Και ο καλύτερος τρόπος να τους τιμήσουμε είναι να δείξουμε την ίδια θέληση και ομοψυχία μπροστά σε κάθε πρόκληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο