Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

19 & 20 Νοεμβρίου: Στο Αγρίνιο το «Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» και το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ».


Δύο σπουδαίες εκδηλώσεις αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου, θα λάβουν χώρα το Νοέμβριο στο Αγρίνιο. Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου με την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αγρινίου, διοργανώνει το «Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, ενώ την Κυριακή 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου». Αμφότερες οι εν λόγω εκδηλώσεις, που χαρακτηρίζονται από τη μαζική συμμετοχή και τη γιορτινή ατμόσφαιρα, επιστρέφουν με πολλές αλλαγές και εκπλήξεις......

Ειδικότερα, στο «Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού», που πραγματοποιείται για 4η φορά, θα υπάρξει και ειδική κατηγορία (παιδικό) διαγωνιζομένων ομάδων για παιδιά από Γ΄ Δημοτικού έως και ΣΤ΄ Δημοτικού, οι οποίες θα κληθούν να λύσουν γρίφους με θεματολογία από τους Μύθους του Αισώπου. Στη 2η κατηγορία (Γυμνάσιο-Λύκειο-Ενήλικες) μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες αποτελούμενες από 3 έως 8 μέλη, σε ένα παιχνίδι γρίφων, δοκιμασιών, εξυπνάδας, ταχύτητας και τύχης, που θα διαδραματιστεί στην πόλη του Αγρινίου, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ιστορικά στοιχεία της περιοχής.

Το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου», που διοργανώνεται για 5η φορά, απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται, για αγώνες (τρέξιμο, βάδισμα, ποδηλασία) που δεν έχουν συναγωνιστικό χαρακτήρα, ενώ δεν απαιτείται κάποιο κόστος συμμετοχής σε αυτούς. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διανύσουν μια απόσταση μικρότερη των 5 χιλιομέτρων στο κέντρο της πόλης, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Πλατεία Δημοκρατίας. Αξίζει να αναφερθεί, ότι πριν την έναρξη των αγώνων, θα λάβουν χώρα ειδικές αθλητικές δραστηριότητες για μικρά παιδιά στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Πρόκειται για ένα διήμερο που κυριολεκτικά προάγει τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον εθελοντισμό. Βασικός στόχος των διοργανωτών είναι να βγουν όλοι στους δρόμους, να αθληθούν, αλλά και να αναζητήσουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της ιστορίας της πόλης!

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτούν και οι σχετικές προκηρύξεις των αγώνων, καθώς και αναλυτικές οδηγίες υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής και για τις δύο εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο