Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.



Κώστας Λύρος: «Σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης, συγκίνησης και περηφάνιας για όλους μας.»


     Οι εκδηλώσεις για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ι.Π. Μεσολογγίου ξεκίνησαν το πρωί με την Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος παρουσία του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου και του Γ.Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Δια Βίου Μάθησης, Γιώργου Βούτσινου, ως  εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβέρνησης.
 
Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων των Τελευταίων Πολέμων (Τρίγωνο). Τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση μαθητών,   μαθητριών, Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Προσκόπων, Οδηγών και Τμήματος Ε.Ε.Σ (τμήματος Μεσολογγίου), Πυροσβεστικής, Αστυνομίας και του Στρατού.
 
 Για την Εθνική Επέτειο ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος δήλωσε:  «Σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης, συγκίνησης και περηφάνιας για όλους μας. Είμαστε υπερήφανοι για τους ήρωες μας
 
Για τους ήρωες του 1940 που ύψωσαν το εθνικό τους ανάστημα, λέγοντας ένα ηχηρό «όχι» στο φασισμό  Οι ήρωες μας που  ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να μας εμπνέουν και να μας διδάσκουν, ότι η ελευθερία κερδίζεται με αρετή και τόλμη, με προσπάθεια και θυσίες. Και αυτά τα ιδανικά οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά. Χρόνια Πολλά σε όλους»
 
Παρελάσεις, καταθέσεις στεφάνων και εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν και στις Δ.Ε Οινιαδών και Αιτωλικού με μεγάλη συμμετοχή κόσμου παρουσία εκπρόσωπων της Δημοτικής Αρχής, αιρετών και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης.   





















 

1 σχόλιο:

  1. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες. Άλλαξε σε παρακαλώ και δεν μας κάνει κέφι να μπούμε στο σάιτ τι δείχνεται έτσι τους ανθρώπους στενους και μακριοι και το χρώμα το πορτοκαλι να βγεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο