Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Αστακός Ξηρομέρου: Ο εορτασμός της εθνικής μας επετείου, της 28ης Οκτωβρίου 1940. – Εικόνες απο τη Δοξολογία και την παρέλαση.

 




 Φωτογραφίες Τζένη Παπαδημητρίου

   Οι πρώτες φωτογραφίες από τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου της «28ης Οκτωβρίου 1940» που πραγματοποιήθηκε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα, στην πόλη του Αστακού Ξηρομέρου.



Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πανηγυρική Δοξολογία, παρουσία του Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Κ. Τριανταφυλλάκη Ιωάννη, των πολιτικών αρχών, των αρχών των σωμάτων ασφαλείας του τόπου, δημοτών,  καθώς και των μαθητών σχολείων της πόλης. Με το πέρας της Δοξολογίας, έγινε μετάβαση στο Μνημείο Ηρώων, όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές και τους Φορείς της πόλης, τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση επί της κεντρικής οδού, με τα παιδιά να μας κάνουν περήφανους, εισπράττοντας το χειροκρότημα όλων όσων ήταν στην παρέλαση.

Στην σημερινή εκδήλωση παραβρέθηκαν & τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο Αρχιμανδρίτης π. Δαυίδ Μπαζούλας, ο πάτερ Δημήτριος Τέγας, οι αρχηγοί δημοτικών παρατάξεων Ξηρομέρου κ. Ερ. Γαλούνης και Παναγιώτης Στάικος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου κα Χριστίνα Ταπραντζή, ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Πολύζος, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου κ. Μάντζαρης Ελευθέριος, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξηρομέρου κ. Μπαμπούρης Κωνσταντίνος, η Πρόεδρος της Κοινότητας Αστακού κα Αρετή Γριτσίπη, ο Διοικητής του τμήματος Αστακού κ. Γιάννης Μπέσσας, καθώς και πλήθος δημοτών.

 

 
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο