Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Χαμόγελα και συγκίνηση στην εκδήλωση βράβευσης επιτυχόντων Πανελληνίων Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου

 


Κώστας Λύρος: «  Να επιτύχετε στην επιστημονική σας σταδιοδρομία αλλά να θυμάστε ότι το Μεσολόγγι σας έχει ανάγκη!  ».......

 

  Χαμόγελα  και νιάτα πλημμύρισε  το κτίριο  της  Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Ιερής Πόλης  Μεσολογγίου ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου.

 

Ο Δήμος διοργάνωσε εκδήλωση αφιερωμένη στους μαθητές, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας, μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων το 2022.

 

Πρόκειται για μια εκδήλωση, η οποία έγινε για πρώτη φορά φέτος και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι  αποκτήσει το χαρακτήρα θεσμού, μετά και την  επιτυχία της σημερινής εκδήλωσης.

 

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου, ο οποίος ανέφερε:

 

 «Ο λόγος που σήμερα μετά τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου, μιας ημέρας που μας γεμίζει εθνική υπερηφάνεια και τιμή, βρισκόμαστε εδώ,  σε τούτον εδώ τον χώρο , δεν είναι τυχαίος. Σηματοδοτεί την προσπάθεια και την βούλησή μας να ενισχύσουμε  τις αξίες .Κόντρα σε ρεύματα ισοπεδωτικά και μηδενιστικά. Και φυσικά τα παιδιά, η νεολαία, το σχολείο ήταν ο πρώτος χώρος που στρέψαμε  την προσοχή μας .

 

Τι πιο σημαντικό από το σχολείο και τους νέους; Τι πιο πολύτιμο;

 

Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μου .Γιατί μπορεί σήμερα να είμαστε οι συγκεκριμένοι  άνθρωποι εδώ , αλλά σκοπός της εκδήλωσης  είναι  να γίνει θεσμός.Ένας θεσμός για τις αξίες. Ασχέτως των ονομάτων».

 

Ο Κώστας Λύρος μίλησε και για όσα παιδιά δεν πέτυχαν στις εξετάσεις:

«Θέλω λοιπόν να στραφώ απέναντι στους νέους μας  σήμερα εδώ και να τους συγχαρώ.

 

Να τους συγχαρώ   πρώτα για την προσπάθεια και ύστερα για το αποτέλεσμα.

Γιατί η προσπάθεια  είναι που μετρά .Το αποτέλεσμα μπορεί να επηρεαστεί και από άλλους παράγοντες , τύχη , ατυχία, βοήθεια. Και μακάρι πραγματικά  να μπορούσαμε να βρούμε  ένα αντικειμενικό τρόπο μέτρησης ώστε να είναι μαζί μας σήμερα εδώ και αυτοί οι νέοι που διακρίθηκαν όχι εκ του αποτελέσματος , αλλά εκ της προσπάθειας. Διότι ως πατέρας γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει Πανελλήνιες Εξετάσεις   για την ελληνική οικογένεια. Ξέρω  ότι κοπιάσατε πάρα  πολύ. Αγχωθήκατε. Στερηθήκατε πράγματα. Και υιοθετήσατε  την  υπέρβαση, ως στάση ζωής».

 

Ο δήμαρχος υπογράμμισε επίσης την αταλάντευτη προσήλωση της Δημοτικής Αρχής στην εκπαίδευση, δεν παρέλειψε να συγχαρεί γονείς και εκπαιδευτικούς που σήκωσαν μεγάλο βάρος για την επίτευξη του στόχου, την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  και κατέληξε λέγοντας:

 

«Ο τόπος μας είναι ευλογημένος, με πλούσιους φυσικούς πόρους, με μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να υποστηρίξουν   την ανάπτυξη πολλών κλάδων και δραστηριοτήτων. Διαθέτουμε αγροτικές εκτάσεις, θάλασσες, ποτάμια, φυσικό και αρχαιολογικό πλούτο, πολιτισμό , ιστορία, κουλτούρα. Η κοινωνία μας όμως   έχει ανάγκη από επιστήμονες  και ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη από ανθρώπους που θα τολμήσουν να επιχειρήσουν υγιώς.

Είναι ευθύνη της πολιτείας  και  βάζω κι έμενα μέσα  να φροντίσουμε ώστε να μην  υπάρχουν εμπόδια , να γίνουν οι υποδομές, να λειτουργεί η δημόσια διοίκηση όσο γίνεται καλύτερα και γενικά να εξασφαλιστεί ένα περιβάλλον  με  γόνιμες  προϋποθέσεις .

 

 Ώστε εσείς οι νέοι να βρείτε διεξόδους , να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και αυτό που είναι χρήσιμο για σας και τους ανθρώπους. Εδώ στον τόπο σας !

 Η κοινωνία και η ζωή  είναι ωραία όταν  είναι αδελφωμένη. Σας ευχαριστώ. Όλοι σας   ευχαριστούμε  γιατί μέσα από τις δικές σας επιτυχίες μας  δίνετε τη δύναμη και την αισιοδοξία  να πιστεύουμε σε  ένα καλύτερο μέλλον».

 

Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας,  Γιώργο Βούτσινο, τον  πρ.Υπουργό και Βουλευτή, Σπήλιο Λιβανό, τον Βουλευτή Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, τον Διευθυντή  Β/θμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νίας,   Χρήστο Καζαντζή και τον Σαλάχα Γεώργιο, Κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Αμέσως μετά απονεμήθηκαν στα παιδιά έπαινοι για την επιτυχία τους.

 

Αναλυτικά οι βραβευθέντες

 

1ο Λύκειο Μεσολογγίου

 

Αντωνοπούλου Σωτηρία  (του Βασιλείου)

Ράπτης Περικλής     (του Νικολάου)

Στεφανάτου Φωτεινή          (του Κωνσταντίνου)

 

2ο Λύκειο Μεσολογγίου

Κούστα Σταυρούλα             (του Γρηγορίου)

Παπαθανασίου Χριστίνα (του Σεραφείμ)

Σαλάππα Παρασκευή         (του Αλεξίου)

 

ΕΠΑΛ Μεσολογγίου

 

Κοσκινιώτη Μαρία - Αρετή            (του Ηλία)

Παλιούρα Μαρία     (του Σπυρίδωνος)

Χρήστου Αντώνιος   (του Γεωργίου)

 

Λύκειο Ευηνοχωρίου

 

Κατσαρός Παναγιώτης – Μαργαρίτης    (του Γεωργίου)

Κουτσιούμπας Βασίλης       (του Νικολάου)

Στρατογιάννης Βασίλης      (του Φωτίου)

 

Λύκειο Αιτωλικού

 

Κουφού Ελισάβετ    (του Νικολάου)

Περιστέρης Παναγιώτης    (του Νικολάου)

Τσιλίκας Γεώργιος   (του Ευάγγελου)

 

Λύκειο Νεοχωρίου

 

Γούργαρης ‘Αγγελος            (του Γεωργίου)

Μουλαρά Παναγιώτα         (του Γερασίμου)

Σμπόρα Ελένη          (του Παναγιώτη)

 

ΕΠΑΛ Κατοχής

 

Ζούγκος Ιωάννης     (του Απόστολου)

Πρασσά Ευαγγελία             (του Μιχαήλ)

Τσώλος Χρήστος       (του Νικολάου) 

Την εκδήλωση τίμησαν  επίσης με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης, Αθανάσιος Μαυρομάτης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπαιδευτικοί και συγγενείς των  επιτυχόντων. 

 Στο σύνδεσμο η ομιλία του Δημάρχου :

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο