Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Μήνυμα του Βουλευτή Ν. Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, για την 28η Οκτωβρίου.


Σαν σήμερα 82 χρόνια πριν, ο Ελληνικός Λαός άνοιξε ένα νέο ηρωικό κεφάλαιο στην ιστορία του: το Έπος του ’40 ξεκίνησε να γράφεται με το μεγάλο «ΌΧΙ» στο φασισμό και συνεχίστηκε με 4 χρόνια αντίστασης στους κατακτητές, 4 χρόνια αγώνα για την Ελευθερία.

Όπως συμβαίνει με όλους τους μεγάλους αγώνες, έτσι  και οι αξίες και τα διδάγματα που άφησε πίσω του το Έπος του ’40 είναι διαχρονικά: Η ανεξαρτησία και η εθνική κυριαρχία είναι ιδανικά για τα οποία αξίζει να πολεμήσει κανείς.

Και όσο κι αν το ζητούμενο είναι πάντα η Ειρήνη, δυστυχώς θα υπάρχουν πάντα στην ιστορία κάποια εγκληματικά μυαλά που θα επιζητούν τον πόλεμο.

Γι’ αυτό και πάντα οι λαοί πρέπει να είναι έτοιμοι να δώσουν τον «υπέρ πάντων αγώνα».

Έτσι και οι Έλληνες, μαθημένοι όπως είμαστε από την αρχαιότητα στις ηρωικές αναμετρήσεις για την προάσπιση της γης, της ταυτότητας, του πολιτισμού μας – για την προάσπιση όλων όσων μας κάνουν Έλληνες – παραμένουμε πάντα λάτρεις της Ειρήνης, αλλά και έτοιμοι να επαναλάβουμε τα ιστορικά μας έπη ενάντια σε όποιους επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία και την ακεραιότητα της χώρας μας.

Και σήμερα, απέναντι σε μία Τουρκία πιο επιθετική και προκλητική από ποτέ, έχουμε στο πλευρό μας τη διπλωματία, το διεθνές δίκαιο και τις ισχυρές συμμαχίες.

Όμως αν χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι, με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, με διαρκή ενίσχυση της αποτρεπτικής τους ικανότητας, με υψηλό εθνικό φρόνημα, να δώσουμε τη ζωή μας για την Πατρίδα.

Οι Έλληνες ευχόμαστε Ειρήνη και Εθνική Κυριαρχία για όλους τους Λαούς.

Και στα αδέλφια μας της Ουκρανίας, που πολεμούν για την Ελευθερία, στέλνουμε τη στήριξή μας, στην σκέψη και στην πράξη, για να έχει ο αγώνας τους αίσιο τέλος.

Δόξα και Τιμή σε όσους θυσιάστηκαν για την Πατρίδα!

Με τη σημαία μας ψηλά, σε κάθε μπαλκόνι, ευχόμαστε Χρόνια Πολλά στο Έθνος, σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, στον απανταχού Ελληνισμό.

Ζήτω η Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο