Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΥΧΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΑΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ.

ΠΕΡΙΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ.
ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.


Κι εκεί που το θέμα είχε ξεχαστεί, μία επερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Κωνσταντόπουλου το ξανάφερε στην επιφάνεια...... Πρόκειται για τα Σφαγεία Θέρμου, μία μεγάλη για τα δεδομένα του Δήμου μας επένδυση της τάξης του 1.000.000 ευρώ περίπου, που τινάχθηκε στο αέρα, παρότι εξυπηρετούσε αποτελεσματικά την κοινωνία στηρίζοντας την κτηνοτροφία της περιοχής, ενίσχυε την τοπική οικονομία, προσέφερε έσοδα στον Δήμο, κι έδινε εργασία σε αρκετούς Δημότες μας.

Δυστυχώς ο Δήμος Θέρμου, δεν κατάφερε να παρακολουθήσει τις εξελίξεις, δεν εκσυγχρονίστηκε και βρέθηκε ουραγός, πίσω από την πραγματικότητα, που με τις σύγχρονες νομοθετικές ρυθμίσεις προσαρμοσμένες στα νέα επιστημονικά δεδομένα και στις Ευρωπαϊκές οδηγίες, καθόριζε το πλαίσιο λειτουργίας των σφαγείων σε όλη την Ελλάδα.

Η διοίκηση του Δήμου με εντελώς επιφανειακή την ενασχόλησή της με το θέμα, δεν γνώριζε τι επακριβώς έπρεπε να κάνει, για να καταστεί εφικτή η έκδοση άδειας λειτουργίας των σφαγείων και βολόδερνε εδώ κι εκεί. Όταν κάποιος δεν ξέρει το θέμα, το αναθέτει σ΄ αυτούς που γνωρίζουν. Αλλά δυστυχώς, ούτε αυτό έγινε και τα Σφαγεία Θέρμου παραμένουν κλειστά, κι ο Δήμος χάνει έσοδα επί σειρά ετών, οι κτηνοτρόφοι της περιοχής επιβαρύνονται υπέρμετρα μη εξυπηρετούμενοι, κι αρκετοί Δημότες μας έχασαν τη δουλειά τους.

Μη γνωρίζοντας η διοίκηση του Δήμου, τι έπρεπε να κάνει, προσέφυγε ζητώντας ανορθόδοξα την αρωγή των πολιτικών μέσων, κι απευθύνθηκε στον τότε Α΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής, στον Βουλευτή του Νομού μας στον κ. Βαρεμένο, απ΄ τον οποίο ζήτησε ρυθμίσεις για να ξεπεραστούν τα εμπόδια. Ο κ. Βαρεμένος κατάφερε και με νομοθετικές ρυθμίσεις ξεπέρασε τα εμπόδια που έθετε η νομοθεσία, επί των ζητημάτων που του είχε θέσει ο Δήμος. Αυτό του ζητήθηκε, αυτό κι έκανε. Ο κ. Δήμαρχος τότε, με περίσσεια καύχηση και πλεονάζουσα κομπορρημοσύνη περιδιάβαινε στα κρεωπολεία του Θέρμου, κι έλεγε πως έλυσε το ζήτημα.

Πολύ γρήγορα όμως αποδείχθηκε, πως για μία ακόμη φορά η διοίκηση του Δήμου δεν ήξερε τι ήθελε, κι αυτά που ζήτησε ο Δήμος απ΄ τον κ. Βαρεμένο ήταν σταγόνα στον ωκεανό, κι αυτά που επιτεύχθηκαν δεν επαρκούσαν. Αποδείχθηκε περίτρανα πως η διοίκηση του Δήμου δεν ήξερε και δεν χειρίστηκε όπως έπρεπε το θέμα, κι έτσι τα Σφαγεία μετατράπηκαν σε χώρο εναπόθεσης των πάσης μορφής και φύσης αχρείαστων. Παλιοσίδερα, παλιόξυλα, βαρέλια, καρέκλες, διάφορα πλαστικά, κατακλύζουν σήμερα τον αύλειο χώρο των Σφαγείων Θέρμου, που άλλοτε έσφυζαν από ζωή. Μετατράπηκε έτσι σε χώρο αποθήκευσης, μία μικρή αλλά πολύ σημαντική για την τοπική οικονομία και για την Θερμιώτικη κοινωνία, μονάδα του δευτερογενούς τομέα παραγωγής, μία απ΄ τις ελάχιστες που ευδοκιμούν στον Δήμο μας.

Έχοντας ως θέμα συζήτησης τα Σφαγεία, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 25/01/2019, για την λύση της σύμβασης με την μισθώτρια εταιρεία. Εμείς τονίσαμε ότι διαφωνούμε με τη λύση της σύμβασης και προτείναμε να ολοκληρώσει η εταιρεία τις συμβατικές υποχρεώσεις της, πράγμα που δεν αρνείται, αλλά να ξεπεράσει ο Δήμος τα εμπόδια στα οποία προσκρούει το θέμα προκειμένου να λειτουργήσουν τα Σφαγεία. Κατόπιν εισηγήσεως του κ. Δημάρχου, το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε την υπ΄ αριθμ. 8/2019 απόφαση, σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία ψήφισε κι αποφάσισε την διάλυση της σύμβασης με τη μισθώτρια εταιρεία, μπήκε έτσι το λουκέτο στα Σφαγεία, κι έκτοτε...τίποτα.

Στις 25/1/2019 ο κ. Δήμαρχος μέσω του live υποσχόταν στους συμπολίτες μας, ότι ομάδα κτηνοτρόφων θα φροντίσει για την αδειοδότηση των σφαγείων. Μεγάλες κουβέντες, φρούδες ελπίδες, μεγαλοστομίες από ανθρώπους που δεν ξέρουν και δεν μπορούν και προτείνουν την διάλυση της σύμβασης με την εταιρεία, που είχε αναλάβει συγκεκριμμένες υποχρεώσεις, κι οδηγούν στο κλείσιμο των σφαγείων. Σήμερα, καλόν είναι, όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για τον τόπο και σε καθημερινή βάση - όχι μόνο στις εκλογές - να εντρυφήσουν στο θέμα και να ανατρέξουν σ΄ αυτή την απόφαση, για να δούν ένα ακόμα πειστήριο ανικανότητας, έτσι για να γίνει κατανοητό το τι φταίει σ΄ αυτόν τον Δήμο κι έχουμε την συνεχόμενη συρρίκνωση και τον ξενητεμό των οικογενειών από τον τόπο μας.

Έχουμε δυστυχώς μια Δημοτική αρχή που δεν μπορεί να διαχειριστεί τα του Δήμου, κι αυτάρεσκα συμπεριφερόμενη καλλιεργεί ένα κίβδηλο προφίλ παραπλάνησης των ψηφοφόρων. Ένα προφίλ που προβάλλεται μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και δείχνει μιά Δημοτική αρχή να κάνει διάφορα ταξίδια , να επαίρεται για τις γνωριμίες της, να κάνει δίμηνες προσλήψεις προς άγρα ψήφων, να ορίζει ως ειδική συνεργάτη του Δήμου υποψήφια του συνδυασμού του κ. Δημάρχου, σε μία προσπάθεια τήρησης υποσχέσεων. Μία διοίκηση που επειδή δεν ξέρει και δεν μπορεί, καταφεύγει σε μεθοδεύσεις για να αποκοιμίζει τους συμπολίτες μας, λέγοντας μάλιστα πως για όλα, φταίνε οι άλλοι.

Φωτίζουμε τα γεγονότα, μήπως προλάβουμε ότι είναι δυνατόν.

Αγωνιζόμαστε για το αύριο του Δήμου με μεθοδευμένη εργασία και όραμα.

Δεν δεχόμαστε να γίνεται αποθηκευτικός χώρος, όπως είναι σήμερα, μια επένδυση χιλιάδων ευρώ. Παλεύουμε στην πράξη.

Από το Γραφείου Τύπου του Συνδυασμού

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο