Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Στις 9 Νοέμβρη απεργούμε!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Μπροστά στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται ακούμε από τις κυβερνήσεις όλης της Ευρώπης να μιλάνε για διακοπές ρεύματος, για περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας από τα νοικοκυριά, που θα οδηγήσει εκατομμύρια λαϊκές οικογένειες να παγώσουν. ...... Επιδιώκουν να κατεβάσουμε κι άλλο τον πήχη των αναγκών μας, να συμβιβαστούμε με ακόμη λιγότερα, να δεχθούμε την ακρίβεια ως φυσικό φαινόμενο, να αποδεχθούμε σιωπηλά τη κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων ως αναγκαία για να πάει μπροστά η οικονομία. Άραγε για ποιόν θα πάει μπροστά η οικονομία; Όλοι θα έχουμε δύσκολο χειμώνα;

Αυτή την περίοδο περισσεύουν οι διακηρύξεις για τις “λύσεις” των επιδομάτων. Μας παρουσιάζουν σαν “ανακούφιση” τα διάφορα pass και την επιδότηση του ρεύματος, ενώ είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις δικές μας ανάγκες. Όλοι εμείς πληρώνουμε υπέρογκους λογαριασμούς, φορολογία, ΦΠΑ και έμμεσους φόρους, όταν αντίθετα δίνονται τεράστια πακέτα επιδοτήσεων σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και φοροαπαλλαγές.

Καμιά κυβέρνηση ούτε φυσικά και η τωρινή, δεν μιλά για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, δουλειά με δικαιώματα, κατάργηση του απαράδεκτου νόμου Βρούτση-Αχτσιόγλου που δεσμεύει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις των εργαζομένων, ορίζοντας τον εκάστοτε υπουργό αρμόδιο για τον κατώτατο μισθό σε ύψος που να αντέχουν οι δημοσιονομικές ανάγκες, δηλαδή πάλι μακριά από τις πραγματικές δικές μας ανάγκες. Όλοι τους στηρίζουν κάθε νόμο που ροκανίζει τον ελεύθερο χρόνο, τσακίζει τη σταθερή και μόνιμη εργασία, δυσχεραίνει την καθημερινότητά μας. Οι κυβερνήσεις λίγο ή πολύ στηρίζουν κάθε νόμο που διευκολύνει τους ληστές της εργασίας μας να πλουτίζουν.

Δεν είμαστε απροετοίμαστοι. Μέσα από το σωματείο κανείς συνάδελφος δεν είναι μόνος.

Δεν πάει άλλο με τις απλήρωτες και αδήλωτες ώρες δουλειάς, με τις πολλές ώρες σε meetings ειδικοτήτων, ενημερώσεις γονέων, τη συμπλήρωση ηλεκτρονικής πλατφόρμας για αξιολογήσεις. Ο χρόνος μας είναι πολύτιμος. Η εργασία μας πρέπει να αμείβεται ικανοποιητικά. Εμείς έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε αυτή την κατάσταση, όπου υπάρχουν συνεχώς περισσότερες απλήρωτες υποχρεώσεις για εμάς και ολοένα και λιγότερα δικαιώματα. Στην παρούσα κατάσταση κανείς συνάδελφος να μην αμείβεται λιγότερο από τα ελάχιστα προβλεπόμενα. Διεκδικούμε αύξηση των ελάχιστων ωρομισθίων.

Στις 9 Νοέμβρη στρέφουμε την αγανάκτησή μας σε αυτούς που μας δεσμεύουν σε όλο και χειρότερους όρους ζωής και εργασίας. Στις 9 Νοέμβρη να απεργήσουμε κλιμακώνοντας τον αγώνα μας για υπογραφή συλλογικής σύμβασης στον κλάδο. Μπορούμε να πετύχουμε νίκες και να γίνουν πράξη οι διεκδικήσεις μας, όπως πρόσφατα συνέβη με τον αγώνα συναδέλφων σε άλλους κλάδους. Να απεργήσουμε για κατάργηση των αντεργατικών νόμων που καθηλώνουν τους μισθούς μας, που υπονομεύουν τη συλλογική διαπραγμάτευση και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση.



Να απεργήσουμε διεκδικώντας:

Υπογραφή συλλογικής σύμβασης στον κλάδο.

Δήλωση ωρών που αφιερώνονται σε meetings, ενημερώσεις γονέωνκ.α.

Αύξηση του κατώτατου ωρομισθίου στα 11,58€ μεικτά.

Κατοχύρωση της Κυριακής αργίας και κατάργηση της πρόσφατης σχετικής νομολογίας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30

Κατοχύρωση της πλήρους ασφαλιστικής κάλυψης 25 ενσήμων με 21 ώρες την εβδομάδα ανεξαρτήτως του πλήθους των συμβάσεων που τις καλύπτουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο