Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ, 28η Οκτωβρίου 1940.

 

28η Οκτωβρίου 1940

"Της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ήλιε νοητέ και μυρσίνη συ δοξαστική μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου... "

Η ημέρα μνήμης για τα 82 χρόνια από την εποποιία του λαού μας ενάντια σε φασισμό και ναζισμό, μας δείχνει και σήμερα το δρόμο για το μέλλον.

Ένα μέλλον που δεν χωρά φανερούς ή κρυφούς νοσταλγούς του φασισμού και του ναζισμού. Ένα μέλλον χωρίς αυταρχισμό, που η υπεράσπιση της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απαιτεί επαγρύπνηση και αγώνες.

Τιμάμε όλες / όλους που μάτωσαν και θυσιάστηκαν σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας ενάντια στους φασίστες εισβολείς αλλά και κατά την Εθνική Αντίσταση, πολεμώντας τους επίδοξους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Γι' αυτό οφείλουμε να γίνουμε θεματοφύλακες των αρχών και των αξιών για τις οποίες αυτοί αψήφησαν και το θάνατο.

Σήμερα η δημοκρατική Λευκάδα των λαϊκών αγώνων και της αντίστασης, γονατίζει μπροστά σε όσες/όσους αγωνίστηκαν και όσες/όσους θυσιάστηκαν για Ελεύθερη Πατρίδα, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Δημοκρατία, απέναντι στο φασισμό, το ναζισμό και τη μισαλλοδοξία.

Με το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου να είναι: Ελευθερία πάντα και Δημοκρατία παντού, κρατάμε τη θυσία όλων στη συλλογική μας μνήμη με τους στίχους του ποιητή: «Ετούτος ο λαός δεν γονατίζει, παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο