Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Τελευταία νέα του Αρχιπελάγους - Φθινόπωρο 2022. Οι παρεμβάσεις και οι θέσεις του Αρχιπελάγους για τις ιχθυοκαλλιέργειες και την Π.Ο.Α.Υ.


Πάνω φωτογραφία: Η επιστημονική υπεύθυνη του Ινστιτούτου "Αρχιπέλαγος", Αναστασία Μήλιου. Κάτω φωτογραφία: Η Αναστασία Μήλιου, ο Δ/ντης του ''Αρχιπελάγους'' Θοδωρής Τσιμπίδης και η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε ένα από τα ερευνητικά σκάφη του ''Αρχιπελάγους''.

Η δράση του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» ποτέ δεν σταματά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιεύουν ενημερωτικά δελτία με τις πολυποίκιλες και σημαντικές δράσεις τους που αφορούν την προστασία των ελληνικών θαλασσών.....
Έτσι για άλλη μία φορά, γίναμε αποδέκτες του ενημερωτικού τους που αφορά τις πρόσφατες δράσεις τους και το οποίο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.
Θυμίζουμε ότι το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» είναι ένας ένα φορέας πάρα πολύ γνωστός και αναγνωρισμένος Πανευρωπαϊκά και πιστοποιημένος, ο οποίος ενημερώνει την Ελληνική Βουλή και την Ελληνική Πολιτεία για θέματα προστασίας του Θαλασσίου Περιβάλλοντος, οι οποίοι επιστήμονες ήρθαν τον Μάϊο του 2021 στον Δήμο Ξηρομέρου, κατόπιν προσκλήσεως της Επιτροπής Αγώνα και του Δήμου Ξηρομέρου, για μία προκαταρκτική έρευνα πεδίου, όπου με τον επιστημονικό τους εξοπλισμό και με μετρήσεις αποτύπωσαν τα πραγματικά στοιχεία και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το θαλάσσιο περιβάλλον.
Οι παρεμβάσεις του Αρχιπελάγους όσον αφορά τις ιχθυοκαλλιέργειες γενικότερα, όπου προτείνεται η χωροθέτηση τους στην ανοικτή θάλασσα και όχι πλησίον των ακτών και ειδικότερα για την υπό θεσμοθέτηση Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, πάρα πολλές και τις παραθέτουμε:

mytikaspress

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο