Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Γέφυρα του Ευήνου ή το γεφύρι της Άρτας;


Οι ευθύνες της Κυβέρνησης αλλά και της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την κατάρρευση της γέφυρας του Ευήνου και την καθίζηση της παλαιάς εθνικής οδού Μεσολογγίου - Αντιρρίου είναι δεδομένες.......
Διαβάστε περισσότερα »
Όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα υπάρχουν υπογεγραμμένες συμβάσεις για αντιπλημμυρικά έργα στον Εύηνο ποταμό τόσο από την προηγούμενη (Νοέμβριος 2018) όσο και από την παρούσα Περιφερειακή Αρχή (Ιανουάριος 2021). Ο Περιφερειάρχης κ. Φαρμάκης οφείλει να προβεί άμεσα στις αναγκαίες διευκρινήσεις. Τι έγινε με τα συγκεκριμένα έργα; Υλοποιήθηκαν και σε ποιο βαθμό: Aν ναι, γιατί δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα στις πρόσφατες βροχοπτώσεις;

Το βασικότερο όμως είναι τι γίνεται τώρα. Εδώ και 50 μέρες οι κάτοικοι του Γαλατά και των γειτονικών περιοχών παραμένουν ουσιαστικά αποκλεισμένοι από το Μεσολόγγι αδυνατώντας να εκτελέσουν βασικές καθημερινές υποχρεώσεις τους. Δεκάδες μαθητές και οι οικογένειές τους υφίστανται πρωτοφανή ταλαιπωρία προκειμένου να μεταβούν σε σχολεία και φροντιστήρια της πόλης του Μεσολογγίου ή του γειτονικού Ευηνοχωρίου. Οι αγρότες της περιοχής αναγκάζονται να βγαίνουν στην Ιόνια Οδό με βαριά αγροτικά μηχανήματα, γεγονός που εκτός της ταλαιπωρίας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την οδική ασφάλεια. Την ίδια στιγμή η αγορά του Μεσολογγίου έχει δεχθεί ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.



Και το κρίσιμο ερώτημα βέβαια παραμένει. Τι κάνουν οι αρμόδιοι φορείς; Τι κάνει η κυβέρνηση; Τι κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας; Πέρα από το επικοινωνιακό σώου των πρώτων ημερών παρουσία των καναλιών, τι έχουν να προτείνουν για την αντιμετώπιση του ζητήματος; Προφανώς η εκτέλεση τόσο εξειδικευμένων τεχνικών έργων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτούνται μελέτες, πόροι και συνήθως μεγάλοι χρόνιοι ωρίμανσης. Από την άλλη όμως είναι αδιανόητο να μην έχει υπάρξει ακόμη μια υπεύθυνη ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου όπως επίσης και για το ενδεχόμενο εξεύρεσης μιας μεταβατική λύσης ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία των πολιτών.



Είναι προφανές ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Απαιτούμε την άμεση ενημέρωση από πλευράς της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τον σχεδιασμό σε σχέση με την αποκατάσταση της γέφυρας του Ευήνου και την επαναλειτουργία της παλαιάς Εθνικής Οδού Μεσολογγίου - Αντιρρίου. Οι πολίτες του Γαλατά και των γειτονικών περιοχών δεν είναι πολίτες β΄ κατηγορίας. Η ευρύτερη περιοχή δεν μπορεί να βιώνει για μια ακόμη φορά την εγκατάλειψη της πολιτείας. Απαιτούμε υπεύθυνες απαντήσεις και βιώσιμες λύσεις.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο