Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Επιστολή Ν. Φαρμάκη στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση έκτασης στο Αγγελόκαστρο για Επιχειρηματικό Πάρκο


Την αναγκαιότητα της παραχώρησης έκτασης 600 στρεμμάτων στο Αγγελόκαστρο για τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας τονίζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης,.....
Διαβάστε περισσότερα »
σε επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Στέφανο Διονύσιο Βλαστό, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει προχωρήσει σε μια ολοκληρωμένη μελέτη για την δημιουργία Επιχειρηματικών Πάρκων και στις Περιφερειακές.

«Οι μελετητές, μέσα από μία ενδελεχή εξέταση όλων των παραμέτρων, κατέληξαν στην υπόδειξη συγκεκριμένων εκτάσεων που καλύπτουν τις προϋποθέσεις μετατροπής σε σύγχρονους και οργανωμένους υποδοχείς επιχειρήσεων.Ειδικότερα για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, μεταξύ και άλλων προτάσεων που θα διαμορφωθούν, έχει προταθεί έκταση 600 στρεμμάτων στο Αγγελόκαστρο που αποτελεί δημόσια γη και έχει από καιρό κερδίσει το ενδιαφέρον των τοπικών φορέων, αλλά και την άποψη των μελετητών ότι συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να μετατραπεί σε σύγχρονο Επιχειρηματικό Πάρκο» αναφέρει ο κ. Φαρμάκης και συνεχίζει: .

«Για τον λόγο αυτό, γνωρίζοντας ότι το συγκεκριμένο ακίνητο ανήκει στην ιδιοκτησίας της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, ζητούμε την παραχώρησή του προκειμένου να αποτελέσει μία γη, υψηλής προστιθέμενης αξίας για την κοινωνία και την οικονομία της Αιτωλοακαρνανίας».

Ο Περιφερειάρχης προσθέτει ότι πρόκειται για κοινή προσπάθεια που καταβάλλεται με τον Δήμο Αγρινίου, προκειμένου να προχωρήσει η ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου στην Αιτωλοακαρνανία, έργο υψηλής προτεραιότητας, ενώ αναφέρει ότι είναι σημαντικό οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι διαδικασίες ώστε να αναζητηθούν οι χρηματοδοτικές πηγές που θα επιτρέψουν την υλοποίηση του σχεδιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο