Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Βαγγέλης Βλάχος: Αναρωτιέμαι αν υπάρχει μέλλον σ αυτή τη χώρα.


πηγή facebook  Βαγγελης Βλαχος

Ο Βαγγέλης Βλάχος στο προσωπικό του προφίλ facebook έγραψε για την μεγάλη καταστροφή που γίνετε στο βελανιδοδάσος Ξηρομέρου, χωρίς κανένας να ενδιαφέρετε γι αυτό που γίνετε....


Η βελανιδιά που κόψανε πρέπει να είναι άνω των 200 ετών. Το αντίτιμο δεν υπερβαίνει τα 100-120 ευρώ. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει μέλλον σ αυτή τη χώρα. Οι δασικοί στο χωριό προσπαθούν να πιάσουν κάποιον που κόβει ένα κλωνάρι για να ζεσταθεί. Φυσικά έτσι καλύπτουν τους εμπόρους καυσόξυλων που έχουν διαλύσει το δάσος.



Συνεχίζεται το «έγκλημα» στο Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου! Στο δάσος που είναι το μοναδικό στην Ευρώπη ήμερης Βελανιδιάς, οι αδίστακτοι λαθροϋλοτόμοι συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο…
Οι βελανιδιές έχουν κοπεί από τη ρίζα, άλλες είναι φρεσκοκομμένες κι άλλες κομμένες παλιότερα και το περήφανο τοπίο έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο από τα αλυσοπρίονα των λαθροξυλάδων και το δάσος κινδυνεύει με αφανισμό.
Το έγκλημα της κοπής των αιωνόβιων βελανιδιών δεν έχει τελειωμό και η δράση των παρανόμων έχει μετατρέψει το δάσος σε ξέφραγο αμπέλι και ανενόχλητοι αλωνίζουν.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να επέμβει άμεσα το δασαρχείο Αμφιλοχίας για να μην καταστραφεί αυτό το υπέροχο και όμορφο δάσος που αποτελείται στην πλειοψηφία του από την Ήμερη ή Βασιλική Βελανιδιά και που είναι το τελευταίο εναπομείναν μεγάλο δάσος στην Ελλάδα με το συγκεκριμένο είδος βελανιδιάς.
Κάποιος πρέπει να  σταματήσει το εγκλημα ......

14 σχόλια:

  1. Αυτό είναι έργο δύο τριών παρασίτων σε κάθε χωριό και γίνεται με την ανοχή τών ανεύθυνων τοπικών αρχών πού επιλέγουμε.
    Φταίμε λοιπόν όλοι και όχι μόνο αυτοί που κόβουν τις βελανιδιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΦΙΛΕ ΒΛΑΧΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΩΝΑΡΙ ΤΟΥΣ ΝΙΑΖΕΙ !!!ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΝΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΠΙΜΠΙΚΙΝΙΑ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΝΑ ΓΥΜΝΩΝΕΤΕ!! ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΗ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΦΙΛΕ ΒΛΑΧΟ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΝΑ ΚΟΥΡΝΙΑΖΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αγαπάμε το δάσος μας που εχει αυτη την ξεχωριστή ομορφιά πρεπει ΟΛΟΙ να συνδραμουμε στο να πιαστουν οι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ...
    Ολοι λοιπον στην αναζήτηση-συλληψη αυτων των ΔΙΠΟΔΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 5.59πμ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΑΣ ΤΟΥΣ ΨΑΞΟΥΝ ΚΑΛΛΗΤΕΡΑ ΟΙ ΑΡΧΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με την ακρίβεια να καλπάζει ο καθένας ψάχνει τρόπους να εξοικονομήσει χρήματα. Έτσι ο καταναλωτής δεν έχει πρόβλημα να ζεσταθεί από το βαλανιδόδασος όπως επίσης και ο λαθρουλοτόμος ρισκάρει για 150 ευρώ να του κατασχέσουν το αμάξι. Γιατί και οι δύο έχουν ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στα χωριά η κάτοικοι γνωρίζουν ποίοι κόβουν ξύλα!
    Τα δασαρχεία γνωρίζουν πολύ καλά ποίοι κόβουν ξύλα...
    Δυστυχώς...
    Ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει σε αυτό το κράτος να κάνει την δουλειά του σωστά να τους κλείσει μέσα να τελειώνουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρυσοβίτσα Πρόδρομο Μαχαιρά Σκουρτο δεν αφήνουν τίποτα 5 άτομα είναι αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφόσον γνωρίζετε την κατάσταση,γιατί τόσα χρόνια δεν κάνετε (κάνουμε) κάτι για να σταματήσει αυτή η λεηλασία;;;;Αν μη τι άλλο,το οφείλουμε στις επόμενες γενιές!!!!! Κάτι πρέπει να γίνει και μάλιστα ΑΜΕΣΑ.

      Διαγραφή
  8. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΓΩ ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥ ΣΑΣ . ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΗ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΜΠΑΛΑ ΑΧΥΡΟ ΣΕ ΔΥΟ ΓΑΙΔΟΡΙΑ. ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΛΛΟΣ ΚΑΙΕΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΨΑΘΙΑ ΑΑΛΟΣ ΦΟΡΜΑΙΚΕΣ ΑΛΛΟΣ ΝΟΒΟΠΑΝ ΑΛΛΟΣ ΠΕΛΕΤ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ.ΕΑΝ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΟΣΤΙΖΕ 30-50 ΛΕΠΤΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΑΓΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ . ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ . Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ. ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΙΟΣ ΝΕΟΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΘΑ ΑΠΑΡΑΤΑΓΕ ΤΟ ΦΡΑΠΟΓΑΛΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΞΥΛΑ .ΑΡΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 50 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΑ 40-50 ΛΕΠΤΑ. ΑΠΛΩΣΕ ΡΟΥΧΑ ΓΙΑ ΣΤΕΓΝΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΠΝΕΣ ΠΟΙΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΦΟΥ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ. ΕΔΩ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΑΣ ΤΑΓΡΑΨΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΒΛΑΧΙΚΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προστατέψτε τα Άγραφα και τους άλλους εθνικούς δρυμούς από τις ανεμογεννήτριες και αφήστε να κοπεί καμία βελανίδια στο Ξηρομερο να ζεσταθεί κανένας κωλος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 11:29 Αυτα που λες είναι όλα άσχετα με το θέμα όλοι αυτοί πού κόβουν ξύλα από τα 5-6 άτομα που κάνουν εμπόριο το κάνουν εδώ καί 30 χρόνια τα επερνε ο προηγούμενος υπάλληλος και το περνει αυτός πού είναι τώρα τι δεν καταλαβαίνεις σε αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μένουμε στο Ξηρόμερο και εμείς θα προστατέψουμε τα Άγραφα? Άλλο φρούτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το καθε χωριο εχει προεδρο γιατι δεν αντιδρουν η ειναι και αυτοι στο κολπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βαγγελη ξεκινα απο τους συγγενεις σου πρωτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο