Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Η ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ;

 


Ξεκινούν τα πολυαναμενόμενα έργα στη Μαρίνα / Τριπλασιάζεται η δυναμικότητά της

Μπροστά σε μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη βρίσκεται το Μεσολόγγι αν επαληθευτούν οι πληροφορίες που έχει στην διάθεσή της η ΑΙΧΜΗ και το aixmi-news.gr και σας αποκαλύπτουν σήμερα........

Μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας στην Μαρίνα του Μεσολογγίου, αυτό το χαρακτηριζόμενο από όλους τους ειδικούς ως «φιλέτο», η υπόθεση δείχνει ότι ξεμπλοκάρει έμπρακτα! Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, έχει εγκριθεί εδώ και λίγες μέρες από την Αποκεντρωμένη η εκτέλεση έργου με τίτλο «Έργα θαλάσσιας ζώνης - παραλιακά κρηπιδώματα τουριστικού λιμένα Ι.Π. Μεσολογγίου» με συνολικό προϋπολογισμό που προσεγγίζει τα δύο εκατομμύρια ευρώ και πιο συγκεκριμένα τα 1.783.120 ευρώ με ΦΠΑ.

Η μακρά διαδικασία ολοκληρώθηκε με την λήψη των αδειών και πιθανώς και αύριο να αρχίζουν να εκτελούνται οι πολυπόθητες εργασίες, εξέλιξη που την ανέμενε πολλά χρόνια το Μεσολόγγι βλέποντας την Μαρίνα ως έναν μοναδικό πυλώνα ανάπτυξης. Άλλωστε λίγους μήνες πριν, τον Αύγουστο η μελέτη εγκρίθηκε από τον προϊστάμενο τεχνικών υπηρεσιών Π.Ε. Αιτωλ/νίας και πλέον με την βούλα της Αποκεντρωμένης τα έργα μπορούν να αρχίσουν.

Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για εργασίες σε έκταση 250 μέτρων που θα αυξήσουν την δυναμικότητα κατά 300 σκάφη και θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα εξής:

Κατασκευή κρηπιδωμάτων συνολικού μήκους 257μ., κατ’ επέκταση των υφιστάμενων κρηπιδωμάτων. Προβλέπεται ανακουφιστικό πρίσμα από λιθορριπή, κανάλια διέλευσης στοιχείων των Η/Μ εγκαταστάσεων, φωτισμός και πυργίσκοι ηλεκτρικής παροχής (pillars) και υδροδότησης στις θέσεις ελλιμενισμού. Επιπλέον προβλέπονται δέστρες, κρίκοι πρόσδεσης και μετωπιαίοι προσκρουστήρες καθώς και ειδική προστασία του ποδός με διάστρωση πλακών σκυροδέματος.

Διαμόρφωση σκάφης έδρασης κρηπιδότοιχων

Κατασκευή νηοδόχου με στοιχεία με προεξέχοντες προβλήτες από οπλισμένο σκυρόδεμα. Προβλέπεται η τοποθέτηση αυτοκινούμενου πλαισίου (travel-lift) για την ανέλκυση-καθέλκυση σκαφών.

Διαμόρφωση αγκυροβολίων έντεκα σκαφών αναψυχής κατηγορίας IV

Διαμόρφωση σταθμού καυσίμων για τον ανεφοδιασμό των σκαφών.

Διαμόρφωση χώρου χερσαίας εναπόθεσης σκαφών με υποβοήθηση στην εναπόθεση των σκαφών από ελκυστήρα και trailer.

Βυθοκορήσεις

Διαμόρφωση λιμενικών δαπέδων

Περίφραξη ασφαλείας σε συνέχεια της υπάρχουσας.

Η Μαρίνα με αυτόν τον τρόπο βγαίνει από το χρόνιο αδιέξοδο και αναπτύσσεται. Φαίνεται ότι η εταιρεία βρήκε τα κονδύλια που απαιτούνται και αποφάσισε να επενδύσει μετά από πολλά χρόνια εσωτερικών αντιπαραθέσεων των μετόχων που οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια.

Οι εξελίξεις προφανώς επιταχύνθηκαν και από την μεγάλη πίεση που ασκήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού από την δημοτική αρχή η οποία είχε το τελευταίο διάστημα συνεχείς τηλεδιασκέψεις με τον προηγούμενο υπουργό και την γενική γραμματέα κ. Λοϊζου. Το μήνυμα που ερχόταν από τα υπουργεία ήταν πως αναμένεται να ξεκολλήσει η επένδυση…

Αν όλα τα παραπάνω γίνουν πράξη το μέλλον του Μεσολογγίου διαμορφώνεται με καλύτερους όρους.

aixmi-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο