Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Θ. Μωραΐτης: «Η Δημοκρατία στο απόσπασμα, πενήντα χρόνια μετά!»


«Η κυβέρνηση επιστρατεύει την τυμβωρυχία και τον κοινωνικό αυτοματισμό» τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του στη Βουλή κατά την πρόταση μομφής, ο Τομεάρχης Αθλητισμού, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης......


«Δύο μέρες τώρα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επαναλαμβάνουν ΄Μάνδρα – Μάτι΄ και τίποτ’ άλλο», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας:

«Είναι λυπηρό πραγματικά όταν έχουμε ένα Μάτι κάθε μέρα να έρχεται εδώ ο κ. Μητσοτάκης και να μας λέει περί ήθους και ύφους ο πρωθυπουργός της έπαρσης, της αλαζονείας και του καθεστωτισμού».

Όπως ανέφερε, «εδώ και δυόμιση χρόνια βιώνουμε την κατάρρευση του επιτελικού κράτους, που τελικά αποδείχθηκε ένα μεγάλο ανέκδοτο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη». Ενώ χαρακτήρισε «μεγάλο ανέκδοτο» και «την επανίδρυση του κράτους που οδήγησε σε χρεωκοπία τη χώρα».

Τόνισε, δε, ότι «η κυβέρνηση απέτυχε σε όλα: στην Πανδημία, στην έκρηξη των τιμών ενέργειας, στην πτώση του πραγματικού εισοδήματος των πολιτών, στην εκτίναξη του Δημοσίου Χρέους, στη διαχείριση των ακραίων καιρικών φαινομένων».

«Ο κ. Μητσοτάκης απέδωσε τις ευθύνες σε όλους τους άλλους ζητώντας μια υποκριτική συγγνώμη. Ρίχνει την ευθύνη ξανά στους πολίτες, και τώρα με τον χιονιά στην Αττική Οδό, στους Δήμους, την Περιφέρεια, σε όλους εκτός από τον ίδιο», είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην εγκατάλειψη που βιώνει ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας από την κυβέρνηση».

Υπενθύμισε πως «τα δυο νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας, του Αγρινίου και του Μεσολογγίου εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους», καθώς και πως «κάποιοι επιβίωσαν από τύχη».

«Εδώ και δυόμιση χρόνια ζητάμε να καλυφούν τα κενά, αλλά η μόνη έγνοια της κυβέρνησης είναι το πώς θα βάλει τους εργολάβους για φύλαξη και καθαριότητα», υπογράμμισε ο κ. Μωραΐτης.

Ως επιπρόσθετο παράδειγμα αποτυχίας του επιτελικού κράτους στην Περιφέρεια ανάφερε την κατάρρευση της Γέφυρας του Ευήνου, με την οποία «ο νομός κόπηκε στα δυο». Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι, «εδώ και 45 μέρες, δεν έχει γίνει τίποτα, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το ποιος είναι ο σχεδιασμός».

«Ήρθατε ως επιτελικοί και άριστοι, αλλά αποτύχατε σε όλα», δήλωσε απευθυνόμενος στη συμπολίτευση, «και βουλιάξατε το κράτος. Το πολυδιαφημισμένο επιτελικό κράτος που παρουσιάστηκε ως καινοτομία στην αρχιτεκτονική του κράτους αποδείχθηκε ένα μικρό τσιφλίκι μιας παρέας του Μαξίμου». Όπως, μάλιστα, πρόσθεσε: «Μεταφέρατε μερικά χαρτοφυλάκια στο Μαξίμου, μετατρέψατε τους υπουργούς σε μαριονέτες και αυτό το ονομάζετε επιτελικό κράτος».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εγκατέλειψε τους ανθρώπους της εστίασης, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, τους ανθρώπους της παραγωγής, της έρευνας και της καινοτομίας», ενώ «νομίζει ότι οι συνειδήσεις εξαγοράζονται -πότε με 2.000 ευρώ αποζημίωση, πότε με 50 GB, πότε με 150 ευρώ και ΄Κάρτες Ελευθερίας΄, φιμώνει την ενημέρωση και διώκει τους δημοσιογράφους».

«Η Δημοκρατία στο απόσπασμα, πενήντα χρόνια μετά», τόνισε ο βουλευτής.

Εν συνεχεία, ο κ. Μωραΐτης επεσήμανε ότι «η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή» κι ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία «έχει το χρέος την απόγνωση και την οργή της πλειοψηφίας να την μετατρέψουμε σε δύναμη πολιτικής αλλαγής».

Κλείνοντας την ομιλία του, απηύθυνε κάλεσμα σε «όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου σε μια νέα, πλατιά κοινωνική συμμαχία απέναντι στο καθεστώς Μητσοτάκη, για την ανάδειξη μιας νέας προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα!»

3 σχόλια:

  1. ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΤΑΔΕΣ
    ΚΑΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΩΡΑΙΤΙΔΕΣ ΘΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΟΤΣΑΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για την ποαυ θα κάνεις καμια ανακοινωση κ Μωραϊτη ? ή κανεις και συ τον Κινέζο.σαν τον κ Βαρεμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Δημοκρατία στο απόσπασμα .... Το λέει ο Θάνος να προσέχουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο