Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Ελληνική Λύση: «Αποκλεισμένο το χωριό Βλυζιανά του Δ. Ξηρομέρου»


Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση με Αριθμό Πρωτοκόλλου 2148/11-1-2022 σχετικά με το θέμα «Αποκλεισμένο το χωριό Βλυζιανά του Δήμου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας»......

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: «Αποκλεισμένο το χωριό Βλυζιανά του Δήμου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Αποκλεισμένο παραμένει το χωριό Βλυζιανά του Δήμου Ξηρομέρου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας μετά το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας. Η Κοινότητα παραμένει αποκλεισμένη, καθώς ο επαρχιακός δρόμος που οδηγεί σε αυτήν έχει υποστεί καθίζηση. Η όποια πρόσβαση στο χωριό γίνεται από αγροτικούς δρόμους με αποτέλεσμα η κατάσταση για τους κατοίκους να είναι δυσχερέστατη. Το χωριό αριθμεί τριανταπέντε οικογένειες και η μετακίνηση από και προς το χωριό είναι πλέον σχεδόν αδύνατη. Καθώς σε αυτό δεν υφίσταται σχολική μονάδα, οι μαθητές μετακινούνται, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, κάτι που δεν είναι πλέον εφικτό, ενώ επιπρόσθετα φόβοι υπάρχουν μεταξύ των κατοίκων ότι στο ενδεχόμενο νόσησης κάποιου εξ’ αυτών θα είναι αδύνατη η διακομιδή του σε νοσοκομείο, εξαιτίας του αποκλεισμού του χωριού λόγω της καθίζησης του οδοστρώματος.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να προβείτε άμεσα σε ενέργειες, προκειμένου να γίνει επιθεώρηση της υπάρχουσας κατάστασης στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στο χωριό Βλυζιανά του Δήμου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, ώστε εν συνεχεία, σε συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης της ως άνω περιοχής, να προχωρήσετε στην πλήρη αποκατάσταση του σχετικού οδικού δικτύου, ούτως ώστε να αποκατασταθεί η οδική επικοινωνία των κατοίκων του ανωτέρου χωριού με τα ευρύτερα, και να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των οχημάτων και των πολιτών;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

xiromero

6 σχόλια:

  1. ΧΑΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ . ΟΠΟΥ ΝΑ ΝΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήμαρχος θα είμαι εγώ είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν. Θα χαλάσω ατελείωτα λεφτά από τα δικά μου και μόλις εκλεγώ μετά από δύο χρόνια το Ξηρόμερο θα είναι MONTE KARLO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 8500 στο κδαπ Κανδήλας με σύντομες διαδικασίες οι περισσότερες εργασίες έγιναν από μη επαγγελματίες άρπα κόλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολυ γλυκα πηρανε εκεί στα ΚΔΑΠ αδερφάκι μου ένα 5.000 σε γλυκά και γιουρτες . ποτέ έγιναν αυτές οι γιορτές . μπράβο Λευτεράκι δεν σ έπιανε εσένα ο κοβιντ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δήμαρχε κάνε έλεγχο σε κδαπ κοινωφελη θα εκτεθείς αν τα αφήσεις έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο