Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΥΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ


Προς: Σπήλιο Λιβανό

Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Αγαπητέ Σπήλιο,

Επανέρχομαι στο θέμα που απασχολεί το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων και σε συνέχεια της επιστολής μου, θέλω να σας ενημερώσω ότι δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη.....
Διαβάστε περισσότερα »
Επικρατεί μια εκκωφαντική σιωπή, η οποία προφανώς μεταφράζεται σε άρνηση από την πλευρά του ΧΥΤΑ Στράτου του Δήμου Αγρινίου, ώστε να προχωρήσει η προγραμματική σύμβαση για τη μεταφορά των απορριμμάτων.

Επισημαίνω ότι ο Υπουργός , κ. Κώστας Σκρέκας, με σχετική απόφαση, όρισε ως αποδέκτη 3.000 τόνων απορριμμάτων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο ∆ιαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης ∆ιαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας, πλην όμως δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση εκ μέρους τους παρά τα αλλεπάλληλα έγγραφά μας. Θεωρώ πως συμφωνείτε ότι η εφαρμογή των Υπουργικών Αποφάσεων σε μια ευνομούμενη πολιτεία είναι υποχρεωτική και όχι κατ' επιλογή.

Εν προκειμένω, με βάση την διαμορφωθείσα κατάσταση, θεωρώ και πιστεύω ότι σας βρίσκει σύμφωνο, ότι είναι ώρα όλοι, Κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην διαψεύσουμε τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των συμπολιτών μας για ένα θέμα άμεσα συνυφασμένο με την δημόσια υγεία.

Με την ιδιότητα λοιπόν του Υπουργού και έχοντας μάλιστα καταγωγή από την Ι.Π. Μεσολογγίου σας ζήτω να ενεργήσετε, ώστε αφ´ ενός να προστατέψετε το κύρος της απόφασης του συναδέλφου σας, Υπουργού κ. Σκρέκα, αφ´ ετέρου δε να στηρίξετε το Δήμο μας στις επανειλημμένες προσπάθειες του.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου
Κώστας Λύρος

2 σχόλια:

  1. Δήμαρχε από ότι λέγεται μάλλον είχες ξέχασει να τον ψηφίσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3:29 και τι έγινε ; ψήφισε το κόμμα βγήκε το κόμμα και τωρα ειναι υπουργός απο το κόμμα .

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο