Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Θανάσης Καββαδάς: «Εγκρίθηκαν οι πρώτες 180.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν στη Λευκάδα από την κακοκαιρία του Νοεμβρίου»


180.000 ευρώ εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών, έπειτα από συνάντηση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Στέλιο Πέτσα......
Διαβάστε περισσότερα »
Η απόφαση υπεγράφη, με σκοπό την άμεση εκταμίευση ποσού έναντι, για την αποκατάσταση των υποδομών στο Δήμο Λευκάδας, και για την ανακούφιση περιοχών που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έπειτα από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το νησί στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2021.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκαν οι εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία του διημέρου 29-30 Νοεμβρίου 2021, και αφού επισκέφθηκα και ο ίδιος την περιοχή της Βασιλικής, κινητοποιήθηκα ώστε το Υπουργείο Εσωτερικών να ενημερωθεί για την έκταση των προβλημάτων και να λάβει μέτρα τόσο για την αποκατάσταση των καταστροφών, όσο και για την κατασκευή υποδομών που θα αποτρέψουν στο μέλλον, στο μέτρο του δυνατού, ανάλογες ζημιές από καιρικά φαινόμενα.

Μετέφερα στον Αν.Υπουργό την εικόνα και βεβαίως την ανάγκη για έργα αποκατάστασης σε πολλούς δρόμους και παράκτιες περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Για μια ακόμα φορά θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον κ.Πέτσα, ο οποίος συστηματικά και με συνέπεια ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες της Λευκάδας και στα αιτήματα που του μεταφέρω. Μέσα από τη συνεργασία που έχω με τον Δήμαρχο Λευκάδας, κ. Χαράλαμπο Καλό, και βεβαίως με το Υπουργείο, πιστεύω ότι ο Δήμος μας θα λάβει την ενίσχυση που χρειάζεται για την αποκατάσταση των ζημιών.

Φαίνεται ότι η χώρα μας, όπως και ολόκληρος ο πλανήτης, έχει μπει σε μία κλιματική κρίση, με επικίνδυνες και απρόβλεπτες συνέπειες, που απαιτούν αντανακλαστικά, ευελιξία και πολιτική βούληση. Η Κυβέρνηση διαθέτει και τα τρία και θεωρώ ότι οι πολίτες της Λευκάδας μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς και για το παρόν, αλλά και για το μέλλον.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο