Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

ΟΑΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας έγινε στις 17 Γενάρη στον ΕΛΓΑ Αγρινίου από αγρότες


Στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο έγινε παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας, έγινε στις 17 Γενάρη. Οι μεγάλες ζημιές στην παραγωγή από φυσικά φαινόμενα τις οποίες ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει για όλα τα αίτια,.....
Διαβάστε περισσότερα »
οι χρωστούμενες αποζημιώσεις σε αρκετές περιπτώσεις από το 2021, σε συνδυασμό με το τεράστιο κόστος παραγωγής που αποτελεί μόνιμο βραχνά, αποτέλεσαν βασικά αιτήματα που τέθηκαν στην κινητοποίηση.

Στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ανταποκρίθηκαν οι Σύλλογοι Κατούνας, Καινούργιου, Βόνιτσας, Μακρυνείας και Αγρινίου.

Στην κινητοποίηση αναδείχτηκε το μεγάλο πρόβλημα ότι δεν υπάρχει καν πρόβλεψη ελέγχων για την ακαρπία στην ελιά, παρά το γεγονός ότι εκατοντάδες αγρότες έμειναν χωρίς εισόδημα για την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο που ολοκληρώνεται. Αντίστοιχα, με ψίχουλα ή και καθόλου, αποζημιώνονται οι παραγωγοί για τις ζημιές που σημειώθηκαν πέρσι, από καιρικά φαινόμενα και τις τελευταίες πλημμύρες του φθινοπώρου σε όλο τον νομό.

Ο α' αντιπρόεδρό της Ομοσπονδίας, Γιάννης Καρναβιάς δήλωσε: «Εκτός από τον αναχρονιστικό κανονισμό που δεν βοηθά τους αγρότες, πρόβλημα αποτελεί και η έλλειψη προσωπικού στον ΕΛΓΑ, κάτι που αναφέρθηκε και στην κινητοποίησή μας από την τοπική Διεύθυνση, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή καν η πραγματοποίηση των ελέγχων».

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε συμβολικός αποκλεισμός της Εθνικής Οδού Αγρινίου - Αντιρρίου στο ύψος των γραφείων του ΕΛΓΑ.

Το επόμενο διάστημα η ΟΑΣ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι θα κλιμακώσουμε τις δράσεις μας.

Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν τα Συνταξιουχικά Σωματεία ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, ενώ η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει τις ενημερώσεις της στα χωριά.

Την Τετάρτη 19 Γενάρη θα προχωρήσουμε σε κινητοποίηση στο δασαρχείο Αμφιλοχίας στις 11 π.μ. για το φλέγον θέμα των δασικών χαρτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο