Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Ξεπέρασαν τις 60 οι αιτήσεις συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου. -16 Ιουνίου οι εξετάσεις

           Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε από γονείς και μαθητές για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις εισαγωγής στην Α΄Γυμνασίου του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου
Συνολικά υπήρξαν περισσότερες από 60 αιτήσεις και στις τρεις κατευθύνσεις από ενδιαφερομένους προέρχονταν από όλη την Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα κυρίως από Μεσολόγγι, Αγρίνιο αλλά και από άλλες περιοχές ( Ναύπακτος, Οινιάδες, Ξηρόμερο). Μάλιστα επειδή το σχολείο είναι το μοναδικό στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος υπήρξαν και αιτήσεις από την περιοχή της Αχαϊας.
Οι εξετάσεις ορίστηκαν να πραγματοποιηθούν την Τρίτη 16 Ιουνίου στο χώρο του σχολείο στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου 100 στο Μεσολόγγι.
 
Το πρόγραμμα των εξετάσεων έχει ως εξής:
  • Κατεύθυνση εικαστικών: Ώρα 08:00 π.μ.- 12:00 μ.μ.
  • Κατεύθυνση χορού: Ώρα 09:00 π.μ.-11:30 π.μ.
  • Κατεύθυνση θεάτρου: Ώρα 12:00 μ.μ. έως 14:30
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (ΦΕΚ1375/2018) οι υποψήφιοι μαθητές για την εγγραφή τους στην Α΄τάξη Γυμνασίου του Καλλιτεχνικού Σχολείου εξετάζονται ως εξής:
 
α) Κατεύθυνση Εικαστικών Τεχνών
1ο ΘΕΜΑ (διάρκεια 3 ώρες).
Σχέδιο με χρώμα ή ασπρόμαυρο. Οι υποψήφιοι μαθητές εντός του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου σχεδιάζουν/ζωγραφίζουν πάνω σε ένα θέμα που θα τους δώσει η επιτροπή. Το χαρτί σχεδίου είναι διαστάσεων 30X50εκ.. Ο υποψήφιος δύναται να χρησιμοποιήσει την μια όψη της σχεδιαστικής επιφάνειας για δοκιμές-προσχέδια ώστε να καταλήξει στην τελική επιλογή της απόδοσης της ιδέας του την οποία και θα σχεδιάσει-ζωγραφίσει στην άλλη όψη της σχεδιαστικής επιφάνειας. Εάν κάποιος υποψήφιος ζητήσει επιπλέον χαρτί σχεδίου σε αντικατάσταση του πρώτου, του δίδεται και το πρώτο καταστρέφεται την ίδια στιγμή. Τα χρώματα που μπορούν να έχουν μαζί τους είναι: υδατοχρώματα (τέμπερες, ακρυλικά χρώματα, ακουαρέλα), χρώματα παστέλ, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, μολύβι, ΕΚΤΟΣ από λαδομπογιές.(80 μονάδες)
2ο ΘΕΜΑ. (διάρκεια 1 ώρα).
Γραπτή εξέταση: Οι υποψήφιοι μαθητές καλούνται στη συνέχεια να περιγράψουν σε ένα κείμενο (έως 200 λέξεων περίπου) το έργο τους ή και τις σκέψεις τους πάνω σ’αυτό. (20 μονάδες)
Το άθροισμα των μονάδων των δύο θεμάτων αποτελεί την τελική βαθμολογία του μαθήματος με άριστα το εκατό (100).
 
β) Κατεύθυνση Θεάτρου – Κινηματογράφου
1ο ΘΕΜΑ (διάρκεια 1.30 ώρα).
Προετοιμασία ομάδας (Ζέσταμα), Αυτοσχεδιασμός: Οι υποψήφιοι μαθητές/τριες οργανωμένοι σε ομάδες (έως 24 άτομα) συμμετέχουν σε προετοιμασία μαθήματος θεατρικής έκφρασης. Στη συνέχεια οι υποψήφιοι μαθητές οργανωμένοι σε μικρότερες ομάδες (έως 6 ατόμων) αυτοσχεδιάζουν πάνω σε ένα θέμα που θα τους δώσει η επιτροπή. (40 μονάδες)
2ο ΘΕΜΑ.
Απόδοση Κειμένου: Οι υποψήφιοι μαθητές παίρνουν από την επιτροπή ένα μικρό λογοτεχνικό κείμενο (ποίημα ή πεζό 50-80 λέξεων), το οποίο μελετούν ατομικά. Αφού ολοκληρώσουν το πρώτο στάδιο (ζέσταμα – αυτοσχεδιασμός), καλούνται να αποδώσουν το κείμενο διαβάζοντάς το δυνατά ενώπιον της επιτροπής. (20 μονάδες)
3ο ΘΕΜΑ (διάρκεια 1 ώρα).
Γραπτή εξέταση: Οι υποψήφιοι μαθητές διαλέγουν από ένα σύνολο εικόνων τρεις έως πέντε (03-05) εικόνες (φωτογραφίες), με τις οποίες δημιουργούν ένα σενάριο (ιστορία), που καλούνται στη συνέχεια να γράψουν (κείμενο 200 λέξεων περίπου). (40 μονάδες). Όλες οι εικόνες θα είναι εκτυπωμένες πάνω σε χαρτί A4.
Το άθροισμα των μονάδων των τριών θεμάτων αποτελεί την τελική βαθμολογία με άριστα το εκατό (100).
 
γ) Κατεύθυνση Χορού
1ο ΘΕΜΑ (διάρκεια 1.30 ώρα ανά ομάδα)
  α) Ενεργοποίηση (Ζέσταμα): Οι υποψήφιοι μαθητές/τριες, οργανωμένοι σε ομάδες (έως 20 άτομα), συμμετέχουν σε μάθημα χορού, το οποίο περιλαμβάνει ασκήσεις στο πάτωμα, στην όρθια θέση και στο χώρο. Όλες οι ασκήσεις στοχεύουν στην κινητοποίηση της δημιουργικής φαντασίας των υποψηφίων και αποτελούν έμπνευση και βάση για τον αυτοσχεδιασμό που ακολουθεί. (30 μονάδες)
  β) Αυτοσχεδιασμός: Η προηγούμενη διαδικασία ολοκληρώνεται με αυτοσχεδιασμό πάνω σε ένα θέμα με ή και χωρίς μουσική, που ορίζει η επιτροπή. (40 μονάδες)
  γ) Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί: Ο καθηγητής/τρια Φυσικής Αγωγής υποδεικνύει Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς, τους οποίους εκτελεί η ομάδα. (10 μονάδες).
2ο ΘΕΜΑ (διάρκεια 1 ώρα).Γραπτή Εξέταση: Οι υποψήφιοι διαλέγουν από ένα σύνολο, τρεις έως πέντε (03-05) εικόνες (φωτογραφίες), με τις οποίες δημιουργούν μία ιστορία, που καλούνται να γράψουν σε κείμενο διακοσίων λέξεων περίπου. (μονάδες 20).
 
Όλες οι εικόνες δίδονται εκτυπωμένες σε φύλλο A4.
 
Το άθροισμα των μονάδων των δυο θεμάτων αποτελεί την τελική βαθμολογία του μαθήματος με άριστα τοεκατό (100).
6. Οι υποψήφιοι βαθμολογούνται ως εξής: Η βαθμολογία κάθε βαθμολογητή καταχωρείται σε ειδικό φύλλοεξέτασης υποψηφίων, που φέρει τη σφραγίδα του Γυμνασίου και υπογράφεται από τον βαθμολογητή και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Επιλογής Μαθητών.
Ο βαθμός κάθε θέματος είναι ο μέσος όρος των βαθμών των τριών βαθμολογητών και δίνεται με προσέγγιση δέκατου.
7. Μετά το πέρας της διαδικασίας επιλογής συνέρχεται η Ε.Ε.Μ. με πρόσκληση του Προέδρου της και, με βάση τα ειδικά φύλλα εξέτασης, συντάσσει πράξη με πίνακα αποτελεσμάτων των εξετασθέντων ανά κατεύθυνση κατά φθίνουσα βαθμολογική σειρά. Ο παραπάνω πίνακας των αποτελεσμάτων αναρτάται στο οικείο Καλλιτεχνικό Σχολείο το αργότερο  εντός δύο ημερών και διαβιβάζεται στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο