Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεδιψάει η παράκτια ζώνη του Μύτικα.


- Στο ΕΣΠΑ το έργο υδροδότησης με προϋπολογισμό 1 εκατ. Ευρώ.
- Λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα που αποτελούσε αγκάθι για τον τουρισμό.
Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε το έργο της υδροδότησης ολόκληρης της παράκτιας περιοχής του Μύτικα του δήμου Αλυζίας, με προϋπολογισμό άνω του ενός εκ. ευρώ και το οποίο θα δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα.
Το έργο αυτό θα κατασκευαστεί από τη νομαρχία μετά από την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε με το δήμο Αλυζίας, ενώ οι μελέτες συντάχθηκαν με τη συνεργασία δήμου Αλυζίας και νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας. Για το θέμα αυτό ενημέρωσαν ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τ. Αποστολόπουλος, και ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θ. Σώκος, οι οποίοι επισκέφτηκαν το Μύτικα και συναντήθηκαν με το δήμαρχο Δ. Τριποτσέρη.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα βοηθήσει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη αυτής της περιοχής, η οποία, όπως τόνισε ο κ. Σώκος, έχει πολλές δυνατότητες και προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης επενδύσεων και επιχειρηματικής δράσης και ως προς την οικιστική κατεύθυνση.
Να σημειωθεί ότι τα χρήματα που προβλέφθηκαν από το ΕΣΠΑ για τέτοιες δράσεις για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα φθάνουν τα 7,5 εκ. ευρώ. Σε ότι αφορά την Αιτωλοακαρνανία, ήδη είχε ενταχτεί και δημοπρατήθηκε το έργο αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης της Βόνιτσας με ένα μεγάλο προϋπολογισμό και τώρα ακολουθεί τη διαδικασία δημοπράτησης και η Αλυζία.
Το θέμα της ύδρευσης στο Μύτικα ήταν ένα χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα, το οποίο ταλαιπωρούσε τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες στον τομέα της φιλοξενίας και της εστίασης, οι οποίοι υδροδοτούνται από γεωτρήσεις που ο καθένας έχει φτιάξει μόνος του. Τώρα πλέον θα κατασκευαστεί ένα συνολικό έργο που θα περιλαμβάνει τις γεωτρήσεις, τις δεξαμενές και το δίκτυο, βάζοντας τέλος στη σημερινή κατάσταση.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
Πηγή: http://www.aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο