Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ευκαιρία και για «ψήφο διαμαρτυρίας» οι τοπικές εκλογές.

Ως ευκαιρία να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, βλέπουν τουλάχιστον έξι στους δέκα Έλληνες τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα η οποία διενεργήθηκε από την εταιρεία ΑΠΟΨΙΣ- SMR στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1007 πολιτών, το 44,3% δηλώνουν ότι οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου αποτέλουν "σίγουρα" ευκαιρία για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους προς την κυβέρνηση, ενώ "μάλλον ναι" δηλώνουν το 16,3 %.
Από την άλλη πλευρά, το 21,1% των πολιτών δηλώνουν ότι σίγουροι ότι στις τοπικές εκλογές δεν θα ψηφίσουν με κριτήριο τη δυσαρέσκεια ή μή προς την κυβέρνηση, ενώ το 13% δηλώνουν "σχεδόν σίγουροι".
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ανάλογη έρευνα η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής από την Κάπα Research, σχεδόν οι μισοί (46,7%) Έλληνες δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν με κριτήριο τον "Καλλικράτη, ενώ περίπου ένας στους τέσσερις (25,5%) θα κάνουν την επιλογή τους στην κάπλη με κριτήρο το μνημόνιο.
http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο