Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ–Αντάμωμα Αιτωλοακαρνάνων στο Περιστέρι.
Μαζική ήταν η συμμετοχή των Αιτωλοακαρνάνων του Περιστερίου (παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες), στο Φεστιβάλ–Αντάμωμα που διοργανώθηκε την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγ. Αντωνίου Περιστερίου, από το Σύλλογο Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «Κοσμάς ο Αιτωλός» και τον Λαογραφικό - Πολιτιστικό Σύλλογο Ι.Π. Μεσολογγίου, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία των διοργανωτών του.
Δεκάδες μέλη και φίλοι των δύο Συλλόγων που παραβρέθηκαν στο Φεστιβάλ -Αντάμωμα, παρακολούθησαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια απ’ όλα τα μέρη της πατρίδας μας, που εκτέλεσαν ο γνωστός τραγουδιστής παραδοσιακής μουσικής κ. Μιχάλης Μιχόπουλος με την ορχήστρα του και απόλαυσαν τους παραδοσιακούς χορούς που χόρεψαν οι χορευτικές ομάδες του Δήμου Πετρούπολης.
Μετά το καθιερωμένο πρόγραμμα, οι Αιτωλοακαρνάνες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, γνωστοί όπως πάντα για το κέφι και την λεβεντιά τους, τραγούδησαν αξέχαστα δημοτικά τραγούδια και χόρεψαν μαζί με φίλους πατριώτες και συγγενείς.
Την έναρξη του Φεστιβάλ έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κώστας Μπαλωμένος ο οποίος αφού ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκομένους και παρουσίασε τους επίσημους προσκεκλημένους τόνισε:
Αγαπητές φίλες και φίλοι Αιτωλοακαρνάνισσες και Αιτωλοακαρνάνες,
Εκ μέρους του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», σας καλωσορίζω στην πόλη μας μετά τις διακοπές του καλοκαιριού και σας εύχομαι καλό φθινόπωρο.
Σας ευχαριστώ θερμά για την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας και γιατί με την
παρουσία σας στηρίζετε δυναμικά τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου μας, για την διατήρηση και διάδοση της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της ιδιαίτερης πατρίδας
μας, της Αιτωλοακαρνανίας.
Φέτος, σε συνεργασία με τον Λαογραφικό – Πολιτιστικό Σύλλογο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, οργανώνουμε αυτό το Φεστιβάλ – Αντάμωμα για να καλλιεργήσουμε περισσότερο την άψογη συνεργασία που έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό και να σφυρηλατήσουμε τις σχέσεις μας με όλους εσάς αλλά και τους πατριώτες μας που κατοικούν την ιδιαίτερη πατρίδα μας την Αιτωλοακαρνανία.
Χάριν σ’ όλους εσάς, παραμένουμε δυνατοί και συνεχίζουμε το δυναμικό μας όραμα που θέσαμε σε εφαρμογή πριν επτά χρόνια, για την καθιέρωση του Συλλόγου μας σε σημαντικό φορέα πολιτισμού στην πόλη μας και την πολιτιστική ανάταση της Αιτωλοακαρνανίας και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας.
Νιώθουμε βαριά την ευθύνη που έχουμε απέναντί σας. Απέναντι σε όλους εσάς, που μας πιστέψατε και μας στηρίζετε τόσα χρόνια τώρα, γι’ αυτό, δεσμευόμαστε ότι δεν θα σταματήσουμε αυτή την πρωτοβουλία και θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και μεράκι αυτή την τόσο δημιουργική προσπάθεια».
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Λαογραφικού – Πολιτιστικού Συλλόγου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Χρήστος Σιάσος ο οποίος τόνισε:
«Αγαπητές φίλες φίλοι,
Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που βρίσκομαι απόψε κοντά σας, διότι πέρα από τους δεσμούς που μας συνδέουν λόγω κοινής καταγωγής, με την πόλη σας, με το Περιστέρι έχω ιδιαίτερη σχέση, διότι πριν πολλά χρόνια ξεκίνησα από εδώ την καριέρα μου, όταν διορίστηκα διευθυντής στη μεγαλύτερη Τεχνική Σχολή της πόλης σας.
Φίλες και φίλοι,
Όπως ανέφερε και ο Πρόεδρός σας, ο κ. Μπαλωμένος, εδώ και καιρό, μεταξύ των δύο Συλλόγων έχει αναπτυχθεί μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία που στόχο έχει την αλληλοϋποστήριξη των δύο φορέων και την σύσφιξη των δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ μας.
Ο Σύλλογός μας, αποτελεί τον σημαντικότερο φορέα πολιτισμού στο Μεσολόγγι και επί πολλά χρόνια με το έργο και τις πρωτοβουλίες του έχει δώσει ένα ξεχωριστό χρώμα στα πολιτιστικά δρώμενα της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.
Για την επίτευξη αυτών των στόχων, σας ενημερώνω ότι πολύ σύντομα, θα προχωρήσουμε σε σημαντικές πρωτοβουλίες που θα πραγματοποιηθούν στο Μεσολόγγι γι’ αυτό, σας ζητώ και εγώ με την σειρά μου, την άμεση στήριξή σας στο έργο μας.
Κλείνοντας, θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου, να σας ευχαριστήσω θερμά για την ανταπόκρισή σας στην αποψινή εκδήλωση και να σας ευχηθώ καλή διασκέδαση».
Στο χώρο της εκδήλωσης, οργανώθηκε έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και ειδών λαϊκής τέχνης και παρουσιάστηκε 5λεπτο σατυρικό πρόγραμμα με γελοιογραφίες από τον Αιτωλοακαρνάνα Dr. Fun.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο πρώην πρόεδρος της βουλής και βουλευτής Β’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ. κ. Κώστας Καραγκούνης, ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου κ. Δημήτρης Κελάφας, η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών του Δήμου Περιστερίου κ. Μαίρη Τσιότα, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου Περιστερίου κ. Παναγιώτης Λύκος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Περιστερίου κ. Βασίλης Λώλος, ο συνεπίκουρος του Δημάρχου Περιστερίου κ. Βασίλης Μπέτσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου κ. Νίκος Μίαρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου κ. Στέλιος Κανέλλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου και Πρόεδρος των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Περιστερίου κ. Νίκος Κασουρίδης, ο Διαμερισματικός Σύμβουλος Περιστερίου κ. Σάββας Ανδρεάδης, ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου κ. Ηλίας Ψιρόγιαννης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ξηρομέρου κ. Δημήτρης Στεργίου, ο πρώην Πρόεδρος της ΠΑΝΣΥ κ. Φίλιππος Φαρμάκης, το μέλος του Κ.Σ. της ΟΠΣΥΞ, και Σύμβουλος της ΠΑΝΣΥ κ. Βασίλης Μπουρνάζος, ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Αβρακιωτών Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας κ. Ιωάννης Σιάχος, το πρώην μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΠΑΝΣΥ κ. Αγγελική Μπερερή, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αμφικτιονία Αιτωλοακαρνάνων και Υποψήφιος Διαμερισματικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων κ. Φίλιππος Ντόβας, ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Ξηρομέρου κ. Μπάμπης Τσελέπης, το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Βονιτσάνων "ο Αμβρακικός" κ. Φώτης Μπρούμος, η Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Πετρούπολης κα. Σοφία Χριστοπούλου, η Πρόεδρος Αιτωλοακαρνάνων και Ευρυτάνων Πετρούπολης κα. Μαρία Κακκαβά, ο Πρόεδρος της ΜΚΟ, Κίνηση Πολιτών Δυτικής Αθήνας (ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.) κ. Παναγιώτης Μαργαρώνης, ο εκδότης της εφημερίδας «Αιτωλοακαρνανική» κ. Χρυσόστομος Πατούλας, ο εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερος Διάλογος» κ. Δημήτρης Γκαντήραγας.
Επιστολή έστειλε: Ο Βουλευτής της Ν.Δ. στη Β’ Αθηνών κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο