Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Παρέμβαση-ερώτηση του Βουλευτή Ανδρέα Μακρυπίδη για την χρηματοδότηση της γέφυρας στο Αργυρό Πηγάδι.

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Μακρυπίδης, με ερώτηση του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Γιάννη Ραγκούση, ζητά να εγκριθούν άμεσα οι απαραίτητες πιστώσεις για την γέφυρα στο Αργυρό Πηγάδι μέσω του αναμορφωμένου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και να γίνουν οι απαραίτητες πληρωμές ώστε να συνεχιστεί το έργο και να μην δημιουργηθούν προβλήματα λόγω της χειμερινής περιόδου και του χειμάρρου που υπάρχει στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Μακρυπίδης στην ερώτηση του αναφέρει τα εξής: «Στα πλαίσια της προσπάθειας για την περιφερειακή ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των υστερήσεων σε υποδομές των μειονεκτικών περιοχών στον νομό Αιτωλοακαρνανίας προωθείται η αναμόρφωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Σημαντικό μέρος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας αποτελούν οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, ιδιαίτερα σε ένα νομό όπως η Αιτωλοακαρνανία, με τεράστιο πρόβλημα σε αυτό το επίπεδο.
Ειδικότερα, στο πεπαλαιωμένο οδικό δίκτυο της ορεινής Τριχωνίδας και συγκεκριμένα, στον οδικό άξονα Θέρμο-Δρυμώνας-Αργυρό Πηγάδι υπάρχει απότομος χείμαρρος που δημιουργούσε πάντα τεράστια προβλήματα στην οδική πρόσβαση πεζών και αυτοκινήτων. Το έργο για την κατασκευή γέφυρας στο σημείο, δημοπρατήθηκε το 2009 από την Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας, με συγχρηματοδότηση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και έκτοτε έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του. Σήμερα εξαιτίας καθυστερήσεων στην χρηματοδότηση ο εργολάβος σταμάτησε τις εργασίες.
Η διακοπή του έργου τον χειμώνα θα οδηγήσει στην ολοσχερή καταστροφή του και θα δημιουργήσει αυξημένες πιθανότητες για πλημμύρα λόγω των εκσκαφών που έχουν γίνει.
Η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί εντός του Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να περιλάβει τις απαραίτητες πιστώσεις για την χρηματοδότηση του έργου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο