Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

69 μετανάστες θα ψηφίσουν στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Συμμετέχουν μόνο στις δημοτικές εκλογές και όχι στις περιφερειακές
Την Τρίτη, 31 Αυγούστου έληξε η προθεσμία που προέβλεπε ο Ν. 3838/2010 για την εγγραφή αλλοδαπών εκλογέων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των δήμων της χώρας. Στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου πρόκειται για πρώτη φορά να συμμετάσχουν με την ψήφο τους 12.762 ομογενείς και μετανάστες που ζουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα
Όσοι εκλογείς θα εγγράφονται στο εξής, θα μπορούν να ψηφίσουν από τις επόμενες εκλογές και μετά.
Υπενθυμίζεται δε ότι οι ομογενείς και μετανάστες συμμετέχουν μόνον στις δημοτικές εκλογές και όχι στις εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ενώ μπορούν να συμμετέχουν ως υποψήφιοι και να εκλεγούν μέχρι και το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου.
Οι αλλοδαποί που εγγράφηκαν στους εκλογικούς καταλόγους της Αιτωλοακαρνανίας
Σε ότι αφορά το νομό Αιτωλοακαρνανίας οι αλλοδαποί που εγγράφηκαν στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχονται στους 69, και πιο αναλυτικά στο δήμο Αγγελοκάστρου εγγράφηκε 1, στο δήμο Αγρινίου 19, στο δήμο Αιτωλικού 4, στο δήμο Αμφιλοχίας 2, στο δήμο Αρακύνθου 1, στο δήμο Αστακού 2, στο δήμο Θέρμου 7, στο δήμο Θεστιέων 1, στο δήμο Ινάχου 1, στο δήμο Παλαίρου 1, στο δήμο Μακρυνείας 1, στο δήμο Μεσολογγίου 6, στο δήμο Ναυπάκτου 13, στο δήμο Νεάπολης 1, στο δήμο Πλατάνου 3, στο δήμο Στράτου 1 και στο δήμο Φυτειών 3.
Όπως ανακοινώνεται από το υπουργείο Εσωτερικών, «με τον τρόπο αυτό ενεργοποιείται στις τοπικές κοινωνίες των νέων δήμων, που ιδρύει το σχέδιο «Καλλικράτης», μια διαδικασία δραστικής ένταξης των νόμιμων μεταναστών που ενισχύει και θωρακίζει την συνοχή του κοινωνικού ιστού της χώρας, ενώ την ίδια στιγμή διαψεύδονται όλοι όσοι επίμονα διεκήρυσσαν τους τελευταίους μήνες ότι το μέτρο της συμμετοχής των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές αποβλέπει δήθεν στη ψηφοθηρία, αλλά και καταρρέουν παταγωδώς τα φοβικά μυθεύματα περί αλλοίωσης της εθνικής υπόστασης του εκλογικού σώματος.
Αντ’ αυτών αναδύεται μια νέα Ελλάδα της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, μια Ελλάδα που επιμένει αταλάντευτα στον δημοκρατικό και ευρωπαϊκό της προσανατολισμό και στον απόλυτο σεβασμό του κράτους δικαίου».
Πηγή: http://www.aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο