Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Καταργούνται αντί να...ενισχυθούν και να επαναλειτουργήσουν έξι (6) Αστυνομικοί σταθμοί στο Ξηρόμερο.

Έξι (6) αστυνομικοί σταθμοί καταργούνται στο Ξηρόμερο και συνολικά (25) είκοσι πέντε στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Πιο αναλυτικά καταργούνται με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως 25 αστυνομικοί σταθμοί της Αιτωλοακαρνανίας. Οι σταθμοί αυτοί είτε έχουν βάλει εδώ και χρόνια λουκέτο, είτε υπολειτουργούσαν αφού η Κυβέρνηση αποφάσισε ότι με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν περίπου 40.000 ευρώ.
Αναλυτικά καταργούνται στο Ξηρόμερο, οι Αστυνομικοί Σταθμοί: Αρχοντοχωρίου, Κατοχής, Μαχαιράς, Μοναστηρακίου, Παλαιομάνινας και Φυτειών.
Σύμφωνα με την απόφαση διατηρείται αν και είναι κλειστός ή υπολειτουργεί ο Αστυνομικός Σταθμός Μύτικα.
Εδώ να σημειώσουμε ότι αντί να...ενισχυθούν και να επαναλειτουργήσουν οι έξι (6) Αστυνομικοί σταθμοί στο Ξηρόμερο, ξαφνικά καταργούνται ενώ οι κάτοικοι στα όρια των οποίων λειτουργούσαν οι Αστυνομικοί σταθμοί έχουν διαμαρτυρηθεί για την αύξηση της εγκληματικότητας και την ελλιπή αστυνόμευση.
Αναλυτικά με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, καταργούνται οι εξής Αστυνομικοί Σταθμοί στο νομό μας:
Από την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας καταργούνται τα εξής τμήματα:
Eυηνοχωρίου, Αγγελοκάστρου, Κατοχής, Νεοχωρίου, Σταμνάς, Μαχαιρά, Παλαιομάνινας, Κάτω Μακρυνούς, Ματαράγκας, Άνω Χώρας και Ριγανίου.
Απο την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας καταργούνται τα αστυνομικά τμήματα: Παναιτωλίου, Σκουτεράς, Λεπενούς, Γέφυρα Αχελώου, Λουτρού, Μοναστηρακίου, Δρυμώνα, Καλλιθέας, Αρχοντοχωρίου, Φυτειών, Αμοργιανών, Πατόπουλου, Ποταμούλας και Ορφανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο