Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Διαμαρτυρία για τον περιορισμό των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.


Το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς την Υπουργό Εθν. Παιδείας, Δια Bίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.
Το κείμενο της επιστολής είναι το παρακάτω:
Κυρία Υπουργέ,
Έκπληξη και αγανάκτηση προκάλεσε η πρόσφατη εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας
για περιορισμό των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, στα πλαίσια προφανώς του προγράμματος λιτότητας που υλοποιείται από τη κυβέρνηση.
Όταν προμετωπίδα της σημερινής πολιτικής ηγεσίας είναι η πράσινη ανάπτυξη και έχει διατυπωθεί επανειλημμένα ότι δε θα γίνουν περικοπές στην υγεία και την παιδεία, αναρωτιέται κανείς με ποιους πολίτες θα προωθηθεί αυτή, όταν ο βασικότερος μοχλός ευαισθητοποίησης των μαθητών, που είναι η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, υφίσταται αυτό το καίριο πλήγμα με την περικοπή των κονδυλίων των ΚΠΕ.
Με δεδομένο ότι η χρηματοδότηση τους γίνεται κυρίως μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αγγίζει τα όρια της αστειότητας ο ισχυρισμός ότι μέσω αυτής της εξοικονόμησης κονδυλίων θα ανορθωθεί η ελληνική οικονομία.
Κυρία Υπουργέ,
Περιμέναμε από εσάς την εξαγγελία δημιουργίας νέων ΚΠΕ, που συμβάλουν ουσιαστικά στην διαμόρφωση αυριανών πολιτών οικολογικά ευαίσθητων και ενεργών. Αντί αυτού διαβλέπουμε μια προσπάθεια υποβάθμισης και συρρίκνωσης των υπαρχόντων, αντίθετη με τις εξαγγελίες και διακηρύξεις της κυβέρνησης σας.Σας καλούμε να αναιρέσετε άμεσα τη συγκεκριμένη εγκύκλιο και να προχωρήσετε σε άμεση χρηματοδότηση των ΚΠΕ ώστε να συνεχίσουν τις σημαντικές για την εκπαιδευτική διαδικασία και το περιβάλλον δράσεις τους.
Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο