Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Θάνο Μωραΐτη.Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Θάνο Μωραΐτη, είχε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς, σήμερα Πέμπτη 24/3/2010. Στη συνάντηση, που είχε ζητηθεί από το Σύλλογο Βελανιδιάς στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών τους για την ανάδειξη και τη προστασία του μοναδικού δρυοδάσους.
Ο κ. Μωραΐτης τους ενημέρωσε για τις βασικές προτεραιότητες του νέου Υπουργείου ενώ τα μέλη της Βελανιδιάς έθεσαν προς τον υπουργό μια σειρά ζητήματα. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου της Βελανιδιάς Σπύρος Φυσελιάς πρότεινε στον Υφυπουργό να ληφθούν άμεσα μέτρα για να σταματήσει η συστηματική κοπή των δέντρων, να ενισχυθούν τα Δασαρχεία με επιπλέον προσωπικό, ζήτησε να εποπτεύεται το δάσος από ένα δασαρχείο και όχι από τρία όπως είναι μέχρι σήμερα και κατέληξε ότι απαιτείται να ενταχθεί το Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου σε ένα καθεστώς προστασίας και να αποτελέσει Προστατευόμενη Περιοχή.
Ο κ. Μωραΐτης τους ενημέρωσε ότι από τις βασικές προτεραιότητες του νέου Υπουργείου είναι η ενίσχυση της δασικής υπηρεσίας με το αναγκαίο προσωπικό ώστε να ενισχυθεί η φύλαξη των δασών, (προσωπικό Αγροφυλακής, εποχιακοί δασοπυροσβέστες), η δημιουργία μικρού χώρου αναψυχής στο δάσος και η κατασκευή κιόσκι ώστε να αναδειχτεί το βελανιδοδάσος (χάραξη μονοπατιών, διαδρομές περιήγησης, εγκαταστάσεις ήπιας υποδοχής επισκεπτών, ενέργειες προβολής και ενημέρωσης, κέντρο ενημέρωσης) και να εξεταστεί αποτελεσματικότερος σχεδιασμός προστασίας και διαχείρισης του δάσους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο