Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Το Blog ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS ζητά την έδρα του Δήμου Ξηρομέρου στη Βόνιτσα.


Αναδημοσιεύουμε από το Blog ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS άρθρο στο οποίο επισημαίνεται ότι η μελλοντική έδρα του δήμου Ξηρομέρου λόγω του «Καλλικράτη» πρέπει να είναι η Βόνιτσα και όχι ο Αστακός παραθέτοντας τα επιχειρήματα του.
Παίζουμε σε στημένο παιγνίδι…
Με στημένο παιχνίδι μοιάζει η επιλογή πρωτεύουσας στον επικείμενο δήμο Ξηρόμερου. Θεοί και δαίμονες, βουλευτές και πολιτευτές παλεύουν νυχθημερόν και θεμιτά και μη μέσα ο δήμος να έχει έδρα τον Αστακό.
Και θα ήθελα να ρωτήσω με ποιο κριτήριο κύριοι επιλέγετε ένα χωριό 2500 κατοίκων για έδρα του δήμου;
Γιατί η Βόνιτσα των 4100 κατοίκων και με το αεροδρόμιο του Ακτίου και με οικονομικούς κολοσσούς στην επικράτεια της όπως η Κορπή ακόμα και η Ανδρομέδα δεν σας κάνει;
Τώρα θα πείτε ότι σαν Βονιτσάνος υποστηρίζω την πόλη μου, αλλά και πάλι σας ρωτώ. Γιατί ο Αστακός και όχι η Πάλαιρος; η πόλη δηλαδή με την μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη σε όλο τον νομό τα τελευταία χρόνια.
Μήπως ο Αστακός έχει την καλύτερη γεωγραφική θέση;
αυτοί που το υποστηρίζουν είναι εκτός τόπου και χρόνου. Γιατί αν προσπαθούσαμε να βρούμε την πρωτεύουσα γεωγραφικά τότε η Κατούνα ή ο Μύτικας είναι η ιδανικές και με τον ίδιο πληθυσμό με τον Αστακό.
Τέλος θα ήθελα να σχολιάσω την επικείμενη επένδυση Αράβων στον Αστακό; Από παραμύθια ξέρετε; δεν είμαστε μάντεις…. Πληροφορίες έχουμε….
Σε συζήτηση με βουλευτή του νομού ακούσαμε "Εδώ αμφισβητείτε ο αγωγός Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη, στον Αστακό θα γίνει;"… δεν αμφισβητούμε τίποτα απλά τώρα που το θέμα είναι "καυτό" θέλουμε να σας ενημερώσουμε αντικειμενικά όπως πάντα φυσικά…
Περιμένουμε τις θέσεις σας για το θέμα του δήμου στο mail μας: vonitsapress@gmail.com
Πηγή: http://bonitsapress.blogspot.com/

1 σχόλιο:

  1. συμφωνω απολυτα.η εδρα στην βονιτσα.αλλα οταν εμεις φωναζαμα μυτικασκ.τ,λ.δεν μας αφουγκραστηκαταν τοτε.τωρα ειναι λιγο δυσκολα μακαρι να γινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο