Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

«ETOIMAZETAI» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ


Τι αναφέρει έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος
Τροποποιούνται ο Περιβαλλοντικοί όροι της ΝΑΒΙΠΕ , ώστε να περιλαμβάνονται οι χρήσεις που προβλέπει η επένδυση του Κατάρ.
Προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι ενέργειες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ώστε να εξασφαλιστούν γρήγορα οι σχετικές αδειοδοτήσεις και να δοθεί το πράσινο φώς για να ξεκινήσει η μεγάλη ενεργειακή επένδυση που επιδιώκει το Κατάρ για το Πλατυγιάλι. Ο ρόλος του Υπουργείου είναι πολύ σημαντικός σε αυτή την κατεύθυνση, όπως και άλλων αρμοδίων Υπουργείων και υπηρεσιών μιας και το ζητούμενο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι, το γραφειοκρατικό ελληνικό κράτος, να ξεπεράσει τις γνωστές αγκυλώσεις του, που συνήθως είναι και η τροχοπέδη για επενδύσεις στη χώρα και την περιοχή.
Ήδη, στις 24 Μαρτίου, έγινε γνωστό, ότι από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ότι εστάλη έγγραφο προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλ/νίας, που αφορά στην τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων της ΝΑΒΙΠΕ του Πλατυγιαλιού.
H τροποποίηση γίνεται, προκειμένου να συμπεριληφθούν χρήσεις που σχετίζονται με την επένδυση και συγκεκριμένα:
Α) Ηλεκτροπαραγωγή και πώληση Ηλεκτρικής Ενέργειας αποκλειστικά από αέρια καύσιμα (LPG) με μονάδες συνδυασμένου κύκλου υψηλής απόδοσης (CCGT), μέχρι 1,1 Gwe
B) Αποθήκευση/Αεριοποίηση Υγραερίων (LPG) μέχρι 150.000 ΜΤ (Ετήσια διακίνηση 880.000 ΜΤ)
Γ) Αποθήκευση/Αεριοποίηση Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) 2χ125.000 m3 (Ετήσια διακίνηση 6,5 bcm).
Δ) Παραγωγή Ελαίων για Βιοκαύσιμα
Ε) Τα συνοδά έργα των παραπάνω δραστηριοτήτων
Φορέας πραγματοποίησης του έργου είναι η εταιρεία ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΕΡΜΙΝΑΛ Α.Ε.
Εφημερίδα: «ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο